Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма нови заразени с коронавирус в пазарджишкия завод „Костал“

| обновено на 22.05.20 в 12:12

Няма нови заразени с коронавирус в пазарджишкия завод „Костал“, съобщи директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова. 

22-мата  работници, които имаха положителни резултати за Covid-19 през последните две денонощия са поставени под 28-дневна карантина. 

Местата им ще бъдат заети от други техни колеги, които до този момент са били в отпуск. 

"Издирени са всички контактни на заразените работници. До момента няма положителни проби от контактните им хора, но чакаме от лабораториите резултатите на още около 100 проби", каза в интервю за Радио Пловдив д-р Магдалена Станева, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ - Пазарджик.

Тя допълни, че вече е направена крайна дезинфекция на производствените помещения, където са работили заразените служители на завода. 

Новите четири случая на коронавирус в областта са на две жени и двама мъже, между 66 и 70 години, които са настанени в болница за лечение. "Те са в задоволително състояние, с характерните за болестта пневмонии", допълни д-р Станева. 

Тя уточни, че починалите през последните 24 часа двама души от Пазарджик са били с много тежки придружаващи заболявания - хронична бъбречна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. 


Още от категорията

Само 6 нови случая на КОВИД-19 у нас, 1 от тях в Пазарджик

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал.  Няма и човек в България, починал от Covid-19.  Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Установени са 6..

публикувано на 01.06.20 в 08:37
Зрелостници очакват да влязат за матура по БЕЛ в Търговската гимназия

Над 4300 зрелостници се явяват на матура по български език и литература

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за 12 клас ще се провежда днес у нас. Началото е от 9 часа.  За първи път зрелостниците се явяват в залите с маски и при спазване на мерките срещу коронавируса. 55 учебни сгради са подготвени за провеждане на зрелостните изпити в Пловдивска област, съобщи началникът на Регионалното..

публикувано на 01.06.20 в 07:57

Правят първа копка на нова детска градина в Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще направи символична първа копка за строителството на  нова детска градина на ул. „Богомил“.   Изграждането й е част от проекта„Образователна инфраструктура“, финансиран със средства на Оперативна програма „Региони в растеж“ с повече от 18 милиона лева.  По този проект вече бяха направени ремонти на няколко детски..

публикувано на 01.06.20 в 07:51

Отварят врати всички детски градини и ясли в региона

След като бяха затворени близо 3 месеца заради пандемията от коронавируса, от днес отварят врати всички детски градини и ясли в областите Пазарджик и Смолян, както и в 3 пловдивски общини. Останалите започнаха работа още на 26 май. Създадена е необходимата организация за спазването на всички противоепидемични мерки, като са изготвени вътрешни..

публикувано на 01.06.20 в 07:46

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Една от легендарните  атракции на Пловдив – Пеещите фонтани, отново ще радва посетителите.   Откриването на новия сезон е насрочено за 1 юни – Деня на детето, съобщиха от общината. Стотиците посетители на Цар-Симеоновота градина за поредна година ще могат да се наслаждават на светлинно-музикалното шоу във вечерите от четвъртък до събота.  От  ОП..

публикувано на 01.06.20 в 07:27