Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спецсъдът осъди кмета на Карлово на пробация за безстопанственост

Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който беше обвинен за безстопанственост.

Кабаиванов беше привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 24 април 2013 г. до 30 април 2014 г., като длъжностно лице, при условията на продължавано престъпление, не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество - разпоредил да се изплатят възнаграждения и осигурителни вноски на трима души по невъзникнали с тях трудоворавни отношения, като от това последвала значителна щета за община Калрово в размер на близо 27 000. лева.

Средствата са били част от получената от общината безвъзмездна финансова помощ за доизграждане и модернизация на водопроводната и канализационна мрежа на Карлово по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

Съдът взе предвид обстоятелството, че пълният размер на нанесената щета – 26 984,68 лева, е възстановен в общинския бюджет, както изразеното от Кабаиванов съжаление за стореното и чистото му съдебно минало. 

Наказанието предвижда задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и удръжка на 10 на сто от възнаграждението му в полза на Държавата в продължение на 3 месеца.

Емил Кабаиванов не пожела да коментира.

Още от категорията

Гледат делото срещу бившия шеф на РУ - Асеновград Димчо Темелков

Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу бившия началник на асеновградската полиция Димчо Темелков.  Той е обвинен в злоупотреби със служебно положение, прикриване на престъпления, превишаване на власт и съставяне на неверни документи.  Според прокуратурата Темелков наредил да бъдат освободени петима престъпници, приел почерпка..

публикувано на 01.06.20 в 09:34

Само 6 нови случая на КОВИД-19 у нас, 1 от тях в Пазарджик

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал.  Няма и човек в България, починал от Covid-19.  Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Установени са 6..

публикувано на 01.06.20 в 08:37
Зрелостници очакват да влязат за матура по БЕЛ в Търговската гимназия

Над 4300 зрелостници се явяват на матура по български език и литература

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за 12 клас ще се провежда днес у нас. Началото е от 9 часа.  За първи път зрелостниците се явяват в залите с маски и при спазване на мерките срещу коронавируса. 55 учебни сгради са подготвени за провеждане на зрелостните изпити в Пловдивска област, съобщи началникът на Регионалното..

публикувано на 01.06.20 в 07:57

Правят първа копка на нова детска градина в Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще направи символична първа копка за строителството на  нова детска градина на ул. „Богомил“.   Изграждането й е част от проекта„Образователна инфраструктура“, финансиран със средства на Оперативна програма „Региони в растеж“ с повече от 18 милиона лева.  По този проект вече бяха направени ремонти на няколко детски..

публикувано на 01.06.20 в 07:51

Отварят врати всички детски градини и ясли в региона

След като бяха затворени близо 3 месеца заради пандемията от коронавируса, от днес отварят врати всички детски градини и ясли в областите Пазарджик и Смолян, както и в 3 пловдивски общини. Останалите започнаха работа още на 26 май. Създадена е необходимата организация за спазването на всички противоепидемични мерки, като са изготвени вътрешни..

публикувано на 01.06.20 в 07:46