Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

2 нови случая на COVID 19 в Пазарджик от 36 в страната

| обновено на 23.05.20 в 17:14
Доц. Димо Димов
Снимка: Правителствена пресслужба

36 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за последното денонощие. Излекуваните за същия период са с 3-ма повече - 39. Данните съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доцент Димо Димов тази сутрин. Той уточни, че извършените проби за денонощието са 1605. 

11 от новозаразените са в болница, като активните области са 11. 

В Пазарджик има 2 нови случая, в Пловдив и Смолян няма установени новозаразени.

15 са потвърдените в София, от които само 1 е в болница. В Ямбол са 8, Благоевград - 3, в Ловеч - 2, във Враца, Великотърново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково - по 1.

В  Кнежа заразата е установена при 17-годишен младеж. Има и двама медицински работници с COVID 19 - лекар и санитар, съответно от Ловеч и Ямбол.  

Общо от началото потвърдените с коронавирус у нас са 2408 души.  Излекуваните досега вече са 808.

За денонощието в София е починала 74 годишна жена,  страдала от ХОББ и исхемична болест на сърцето. Още от категорията

В тежко състояние са двамата работници, обгорени в завода в Драгор

Двама работници, пострадали снощи при пожар в село Драгор се намират  в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния. По-възрастният мъж, който е на  53-години, е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация...

обновено на 04.06.20 в 16:51

Шофьор призна вина, осъдиха го условно за прегазен музикант

3-годишна условна присъда получи Сашо Димитров, който прегази пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходна пътека на бул. „Руски“ преди една година.  Наказанието се налага след процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за..

публикувано на 04.06.20 в 16:48

И доброволци могат да се тестват за ковид проучването в Пловдив

Има първи резултати от националното изследване за коронавирус, което се провежда в Пловдив. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обаче уточни, че все още няма да се съобщават никакви резултати, тъй като няма смисъл това да се прави на междинна извадка. Проучването, което се извършва с тестове ЕLISA, ще покаже..

обновено на 04.06.20 в 16:45

Едва 82 от 944 деца намериха място в яслите на Пловдив

100% са запълнени местата в яслените групи на Пловдив, обявени в последното класиране на общината. Приети 82 деца от  близо 950 кандидатстващи. От общината успокояват, че в следващите три месеца предстои освобождаването на места  от тези, които ще тръгнат на детска градина и най- малките ще имат шанс за прием. При кандидатстващи 803 деца..

публикувано на 04.06.20 в 15:10

Почистиха коритото на река Чая в Асеновград

Коритото на река Чая в Асеновград беше почистено. Он участък с дължина ченири километра,  до Спортна зала "Асеновец", бяха премахнати н атрупаните клони, храсти и дървета. Общината плати за почистването на частна фирма над 21 000 лева.. Част от събраната растителност ще се съхранява на площадката за растителни отпадъци в Асеновград. А..

публикувано на 04.06.20 в 14:10