Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов в Пазарджик и Велинград

Премиерът Бойко Борисов посети тази сутрин Пазарджик, предстои и среща с общинското ръководство на Велинград. С него са министрите на образованието и финасите Красимир Вълчев и Владислав Горанов. 

Министър-председателят поздрави   за 24 май всички учители, просветители и българи и инспектира заедно с кмета Тодор Попов и областния управител Стефан Мирев изграждането на ново кръгово кръстовище на пътя Пазарджик – Пловдив край село Мало Конаре.  Там министър Горанов заяви, че намаленият данък ще помогне книгите да станат по-атрактивни за читателите, а ако не се стигне до намаляване на цените им, то ще се увеличи рентабилността им за издателите

В Пазарджик бяха  обсъдени резултатите от програмата за саниране на жилищните блокове и финанирането за  реконструкцията на старата спортна зала на Зоната на здравето. 

Борисов и министрите посетиха и  Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" във Велинград, както и основно училище "Д-р Петър Берон" в близкото село Биркова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на река Марица и в гробищните паркове. Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Център за иновативни образователни технологии в Академия за музикално, танцово и..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.   В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че  тя е подала молба за частно обвинение, но на този етап не е предявила..

публикувано на 17.04.24 в 14:10