Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуално вместо шествията: За Вас, учители, с любов!

| обновено на 24.05.20 в 17:26
Снимка: снимка: Община Пловдив

За първи път Пловдив чества Деня на българската просвета и култура и славянската писменост с виртуален празник. Противоепидемичните мерки срещу коронавируса замениха традиционните шествия с тържествена програма, предавана пряко от Община Пловдив чрез социалните мрежи.  В живото излъчване участват близо 90 детски градини и училища от града и региона.   Първият виртуален празник е под мотото  "За Вас, учители с любов!", организира се от  Регионалното управление по образованието и Средно училище "Христо Г. Данов" и започна с  химна на България, като достигна над 35 000 зрители по целия свят. 

Тази година годишна награда на Регионалното управление на образованието в Пловдив се присъжда на всички учители и директори на училища в Пловдивска област, обяви началникът на управлението Иванка Киркова:

"Смятам, че това е признание за всички вдъхновяващи, както и стимул за всички оннези, които трябва да поработят още малко, за да се усъврършенстват. Честита награда!"

Специален поздрав отправи заместник-министър Таня Михайлова, която подчерта, че за първи път в Пловдив е отбелязан Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост:

"Пловдив е градът, където през 1851 година за първи път се отбелязва делото на Светите братя Кирил и Методий.Пловдив днес е градът на иновативното образование. Вие доказахте, че дори и да не сме в училищната класна стая, когато има дух и отговорност, образователният процес се случва." 

Малко преди 12 часа започна и виртуалното шествие с клипове, които представяха училища и детски градини от Пловдив и областта. 

Специални приветствия отправиха кмета Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева. По време на виртуалният празник имаше и включване на живо от църквата "Свети Свети Кирил и Методий", където пловдивският митрополит Николай отслужи благодарствен молебен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Евакуираха 15 души заради пожара при вилната зона на Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38