Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за изкуството на куклите

| обновено на 30.05.20 в 09:13
Виктор Бойчев
Снимка: plovdivtime.bg

В „Срещите” тази събота с носителя на наградата "Пловдив" за цялостно творчество, доскорошен директор на Пловдивския куклен театър Виктор Бойчев, си говорим за света на куклите, за престарото куклено изкуство.

И за това накъде гледа днес кукленият театър по света, кога превзема света на детето.

Още от категорията
Араповски манастир

Православната църква почита Света Неделя

Днес  Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Неделя.  О т 9:00 часа пловдивският митрополит Николай възглавявя архиерейска света Литургия в Араповския манастир, чийто патрон е светицата.  В същия час в пловдивския храм храм „Св. вмчца Неделя“ тържествена литургия отслужва Знеполският епископ Арсений. В Смолян с тържествена..

обновено на 07.07.20 в 11:38

Сопот отбелязва на 9 юли 170 години от рождението на Вазов

Сопот отбелязва с поредица събития 170 години от рождението на Иван Вазов . Повече научаваме от интервюто с кмета на града Деян Дойнов. Той обясни, че ще се постараят да няма  струпване на хора по време на тържествата на 9 юли, които започват от 10 часа в родния град на Патриарха на българската литература. В празничния ден ще има церемонии в..

публикувано на 07.07.20 в 10:55

Бургаски художник гостува на Пловдив с изложба "Център"

Изложба живопис наречена "Център" на  Николай Ангелов – Гари ще бъде открита тази вечер на 7 юли  в галерия Възраждане в Стария град.  В 18:00 ч. в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства гостите, ше представи автора и изложбата, която ще продължи до 28.07.2020 г.  "Новата изложба на Гари е много разнообразна и като рисувателни техники и..

публикувано на 07.07.20 в 07:18

Библиотеки обогатяват фондовете си с държавно финансиране

Четити обществени библиотеки в областите Пловдив и Пазарджик ще получат средства от Министерството на културата за обогатяване на фондовете си с книги и информационни източници по програма “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Резултатите от първата й конкурсна сесия бяха обявени днес и сред 36-те одобрени..

публикувано на 06.07.20 в 13:44

Пловдив се сбогува с Пенка Калинкова

Днес Пловдив изпрати в последния й път нашата колежка и бивш директор на Радио Пловдив, известната журналистка и театровед Пенка Калинкова.  Множество нейни приятели и близки, хора на духа, изкуството и културата, дойдоха в храма "Свети Архангел Михаил" на Централни гробища, за да си вземат последно сбогом с емблематичната за града журналистка и..

обновено на 06.07.20 в 13:33