Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премиерът назначи Славея Стоянова за зам.-министър

Премиерът Бойко Борисов освободи Красимир Живков от длъжността заместник-министър на околната среда. Вчера министър-председателят съобщи, че Живков ще бъде отстранен от поста още в днешния ден.

Спецсъдът днес остави в ареста Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На поста е назначена Славея Стоянова, която досега е работила в същото ведомство, съобщават от правителствената информационна служба.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Още от категорията

Затварят дискотеките, спортните събития ще са без публика

Минисътрът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу Ковд-19, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.  С нова заповед , която e в сила от утре, 10 юли, до 15 юли влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има..

обновено на 09.07.20 в 14:06

Ограничават масовите събития, но OPERA OPEN остава

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подкрепя въведените нови ограничения срещу заразата от Ковид-19 и припомни, че още вчера е предупредил, че ще бъдат въведени допълнителни мерки. Той заяви, че там, където е възможно масовите събития  ще бъдат ограничавани допълнително.  Димитров уточни, че културни събития като Опера Опен, за които билетите..

обновено на 09.07.20 в 14:06

Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Covid-19 в Пловдив

Всички от обявените за денонощието 21 слуая в област Пловдив са на домашно лечение, няма настанени в болница. Регистрирани са две медицински лица – лекари от неврологичното отделение на  УМБАЛ “Пълмед“. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целият персонал, а отделението е затворено до..

обновено на 09.07.20 в 14:06

Седем са заразените с Covid-19 в Локомотив - Пловдив

От ръководството на Локомотив Пловдив съобщиха днес, че 7 души от клуба са заразени с коронавирус. Петима от тях са футболисти, а другите двама са от  спортно-техническия щаб. Те са изолирани от останалите и към момента се чувстват добре. Уведомени са медицинската комисия и отдел спортно-технически към БФС. Припомняме, че срещата с ЦСКА-София ще се..

публикувано на 09.07.20 в 14:02

Съветниците в Пловдив си гласуваха по 2000 лева месечно

На закрита за гражданите сесия, заради по-строгите мерки срещу разпространението на Ковид-19, общинските съветници на Пловдив увеличиха възнагражденията си. Те приеха новия Правилник за работа на местния парламент, който беше внесен от представители на всички политически сили.   С приетото днес решение заплатата на председателя на ОбС-Пловдив Александър..

обновено на 09.07.20 в 14:00