Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове вдигат паметник на Динко Дерменджиев - Чико

Сдружение "ПФК Ботев" стартира инициатива за издигането на паметник на легендата Динко Дерменджиев-Чико пред стадион "Христо Ботев". Това обяви председателят на сдружението Радослав Кошински след официалната церемания по полагането на венци и цветя пред паметника на поета-революционер Христо Ботев в Цар Симеоновата градина.

Покойният велик футболист и треньор Динко Дерменджиев днес щеше да стане на 79 години.

Вече са направени консултации с архитект Георги Савов, който е автор на проекта на стадион "Христо Ботев". Паметникът на Чико ще бъде бронзов и изцяло финансиран на обществени начала. С него ще бъде поставено началото на бъдещата "Алея на славата", където привържениците могат да издигнат барелефи и на други легендарни футболисти, треньори и дейци на "жълто-черния" клуб.

Сдружение "ПФК Ботев" поднови и една историческа традиция и издаде "Ботев лист". Безплатната брошура ще излиза от печат всяка година на 2-ри юни - денят, в който отдаваме почит на великия Христо Ботев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 г. в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 г.одина. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 г. когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само с екипа на..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54