Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бизнесът се обърна към науката в условия на застой

„Втори юни е ден на голяма болка и надежда, затова се отбелязва по този тъжен и специален начин“, каза за Радио Пловдив Иван Соколов, главен директор на Международен панаир-Пловдив. „Никога да не чуем за разделение на народа и политическите сили. Преклонение пред героите и в частност на Христо Ботев.“

Г-н Соколов коментира COVID кризата, като феномен непознат в такива размери. Сега трябва да се изследва и отново да започне развитие. Бизнесът спря или намаля значително. Панаирната индустрия също понесе загуби. „Международният панаир  не е спрял в мисленето, в идеите и вариантите за отложените събития. Надяваме се през септември да отпаднат голяма част от ограниченията. Стартът ще бъде на 14-ти септември с Международната изложба на техническия панаир, следва 30-ти септември с голямата Международна изложба за отбранителна техника „Хемус“. Календарът продължава с изложбите „Лов и риболов“, „Медицина и стоматология“, за социалните предприятия, Фестивалът за красотата и прическата, Текстилното изложение „Булколекто“ и ще завършим с тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ – среща на училището и бизнеса.“

Панаирите зависят от иновациите, подчерта г-н Соколов и добави, че има интерес от фирми, които до сега не са участвали на изложения. В Международен панаир-Пловдив се показват иновации, които чертаят бизнеса за години напред. „По програма „Зелена Европа“ има голям ресурс за България. Специално ще покажем програми на изложението. Така ще стимулираме малки, средни и по-големи фирми, които имат интерес към този бизнес. Сега е дошло време да покажем потенциал“, заяви Иван Соколов.  

Интервюто с Иван Соколов, главен директор на Международен панаир-Пловдив.


Още от категорията
Георги Харизанов

Скандалите от последните дни нямат нищо общо с премиера

„От една стара не можем да не констатираме сериозно политическо напрежение. От друга страна обаче – не можем да не констатираме, че това политическо напрежение, като че ли се катализира от неща, които в спокойни времена можем да характеризираме като дребнотемие. Нито това, че е имало нарушение на правилата и закона от страна на служители на..

публикувано на 10.07.20 в 16:18

Ескалацията на напрежението у нас е сериозна

Разследванията на прокуратурата в президентската администрация и бреговата акция край парк "Росенец" предизвикаха ескалиране на напрежението в държавата, което пък доведе до снощния протест в столицата. Днес ГЕРБ пък свикват протест в защита на правителството. Може ли тези протести да доведат до нова ескалация на напрежението, коментира политологът..

публикувано на 10.07.20 в 15:31

Турция предизвиква християнския свят със "Света София"

„След като „Света София“ става музей 1934 г. с решение на  МС на Турция с подпис на Кемал Ататюрк, всички мозайки би трябвало да бъдат замазани. От реставраторска гледна точка това не е лошо, защото замазването с вар означава реставриране, запазване за поколенията. Те обаче няма да бъдат достъпни на тези, които искат да им се насладят“. Това..

публикувано на 10.07.20 в 12:57

Прокуратурата цели демонизирането на Радев

„Ситуацията е крайно необичайна. С действията си главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото – да се обединят хора от различни краища на  политическия сектор на площада.  Да, вярно, може би не съвсем заедно, но някак в общ спонтанен изблик на нетърпимост и възмущение към ситуацията“. Това заяви Стояна Георгиева от електронния..

публикувано на 10.07.20 в 12:00

Съкращаване на администрацията за сметка на качеството

„Гласувахме изцяло нов правилник във всичките му текстове. Още в първия месец от мандата си групата на „Демократична България“ предложи пакет от предложения, така че работата на ОбС да стане по-публична за граждани“. Това заяви лидерът на групата Веселина Александрова. Тя подчерта, че като член на временната комисия, която го е изготвила, е..

публикувано на 10.07.20 в 11:00