Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширяват улиците с еднопосочно движение в центъра на Пловдив

Еднопосочно движение на автомобилите предстои да се въведе по всички вътрешни улици в карето между бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Източен“, ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Родопи“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

До края на седмицата се очаква необходимите около 120 пътни знака да бъдат монтирани, веднага след което новата организация ще влезе в сила.

На два етапа от началото на годината досега еднопосочно движение беше въведено на пътните отсечки, разположени в пространството между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Петко Д. Петков“.

„Новата организация е в изпълнение на Генералния план за организация на движението. Като резултат от въведеното до момента еднопосочно движение се наблюдава по-добра проходимост по малките улички и възможност за по-лесно паркиране“, коментира инж. Пламен Вълков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

публикувано на 04.08.24 в 14:51

Тапа на АМ "Тракия" при Карнобат, задръстването е километрично

Километрично задръстване се е образувало на магистрала "Тракия" в района на Карнобат, заради катастрофа , съобщават граждани в социалните мрежи.  Тапата се е образувала на 336 км преди  Карнобат, в посока София. Шофьори съобщават в социалните мрежи, че в момента задръстването е  около 4-5 км. Някои отправят предупреждение да не се предприема..

публикувано на 04.08.24 в 14:36

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

публикувано на 04.08.24 в 14:23

Кметът съобщи за паднали клони след кратка буря в Пловдив

Преди малко повече от час кметът на Пловдив Костадин Димитров написа на страницата си във Фейсбук:  „След кратката буря вчера вечерта в Пловдив има паднали клони. При оглед на терен снощи и след синхронизиране работата на “Градини и паркове” и служителите на Пожарна безопасност установих, че тази сутрин са обработени всички над 20 сигнала. Днес..

публикувано на 04.08.24 в 09:36