Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

67-годишна жена в Пловдив стана жертва на COVID-19, новите случаи са 22

| обновено на 03.06.20 в 11:22

Нови 22 случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в България. Това са 13 жени и 9 мъже, сред тях и две деца под двегодишна възраст от София, които  не се нуждаят от болнично лечение. 

Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовния брифинг тази сутрин. Общо потвърдените случаи вече са 2560. Направените проби с PCR са 1347.

9 са новите новите случаи на заразен медициниски персонал - двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари. 7 от тях работят в едно и също отделение на болница в Сливен, което обаче не приема пациенти с COVID-19.

В София са констатирани 6 нови случая на COVID-19, в Ямбол 4, във Видин, Пазарджик и Перник по един.

Двама са починалите за последните 24 часа – 77-годишен лекар от Видин, починал в София, който е с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пловдив с исхемична болест на сърцето. Общо починалите до сега са 146. 

Новите излекувани са 83-ма.


Още от категорията

Съветниците в Пловдив си гласуваха по 2000 лева месечно

На закрита за гражданите сесия, заради по-строгите мерки срещу разпространението на Ковид-19, общинските съветници на Пловдив увеличиха възнагражденията си. Те приеха новия Правилник за работа на местния парламент, който беше внесен от представители на всички политически сили.   С приетото днес решение заплатата на председателя на ОбС-Пловдив Александър..

публикувано на 09.07.20 в 13:23

Затварят дискотеките, спортните събития ще са без публика

Минисътрът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу Ковд-19, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.  С нова заповед , която e в сила от утре, 10 юли, до 15 юли влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има..

обновено на 09.07.20 в 13:00

Ограничават масовите събития, но OPERA OPEN остава

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подкрепя въведените нови ограничения срещу заразата от Ковид-19 и припомни, че още вчера е предупредил, че ще бъдат въведени допълнителни мерки. Той заяви, че там, където е възможно масовите събития  ще бъдат ограничавани допълнително.  Димитров уточни, че културни събития като Опера Опен, за които билетите..

обновено на 09.07.20 в 13:00

Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Covid-19 в Пловдив

Всички от обявените за денонощието 21 слуая в област Пловдив са на домашно лечение, няма настанени в болница. Регистрирани са две медицински лица – лекари от неврологичното отделение на  УМБАЛ “Пълмед“. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целият персонал, а отделението е затворено до..

обновено на 09.07.20 в 12:40

Пловдив почете народния поет на България Иван Вазов

С шествие до паметника на Вазов в Дондуковата градина в Пловдив бе почетена 170-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература. Шествието тръгна от Народна библиотека „Иван Вазов“ и премина по Главната улица и ул. „Христо Г. Данов“. В словото си директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“  Димитър Минев припомни, че в Пловдив..

обновено на 09.07.20 в 12:36