Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изграждат многоетажни паркинги в шестте района на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров преряза лентата на  първия многоетажен паркинг с обща разгърната площ  от 6 хиляди кв. м. Той бе изграден за по-малко от година в район „Западен“.

Паркоместата на трите открити етажа на  съоръжението са 150  на площ от 4 500 кв.м.  На останалите 1 500 кв. м. на партерния етаж са изградени три помещения за търговски площи и кафе-аперитив. 

Общата инвестиция на  новия паркинг  е 3,3 млн лв. Паркингът е с капацитет от 150 места, разположени на общо 3 нива. На всяко от тях има по две места за хора с увреждания. Паркирането е напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери и видеокамери. 

Районният кмет Димитър Колев уточни, че паркоместата ще бъдат отдавани за ползване срещу месечен наем от 50 лв и срещу 1 лев за един час. Постъпилите досега заявки за месечен наем на паркинга са 45.

Кметът Здравко Димитров бе категоричен, че многоетажни паркинги трябва да бъдат изградени във всички райони на Пловдив, защото градът изпитва остра нужда от места за паркиране и друг избор няма. 

Проектът за изграждането на паркинг на ул. „4 януари“ на мястото на бившата ТЕЛК бе спрян, поради спор за собственост. Междувременно общината се отказа и от изграждането на буферен паркинг към Стария град в район „Източен“.


Галерия

Още от категорията

330 с коронавирус при над 3 600 теста, 42 са новите случаи в Пловдив

330 са новите случаи на Ковид-19 за денонощието при направени общо 3 686  пи-си-ар теста в страната.  Най-много от положителните проби са в София - 140, след това е Пловдив с 42.   В Смолян са регистрирани 5 нови случая. В Пазарджик има два случая - лекар на 62 години и мъж на 52, поставени на домашна изолация.   Общият брой на заразените..

публикувано на 10.07.20 в 07:45

Труд на протест, хората искат да дишат

На гражданско неподчинение излязоха тази вечер над сто жители на пловдивското село Труд заради нетърпимите, според тях,  миризми, излъчвани от биоцентралата край селото.  Организаторите от Сдружение „Бъдеще за село Труд“  блокираха символично за 5 минути централното шосе  за Карлово, пресичащото селото.  Никой от поканените..

обновено на 09.07.20 в 21:08

Още антиковид мерки въвеждат в Пловдивска област

В Пловдивска област влизат в сила допълнителни мерки срещу разрастване на инфекцията от коронавирус. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.  Мерките се налагат заради увеличението на случаите на заразените, последвало финала за футболната купа на България, масовите празненства за победата на..

публикувано на 09.07.20 в 15:41

Арестуваха двама президентски съветници, претърсват и в Пловдив

Специализираната прокуратура извършва действия по разследване в кабинета на секретар на президента на Република България.  Арестуван за 24 часа е президентският съветник по правните въпроси Пламен Узунов. При акцията, след получено разрешение на съдия от  Специализирания наказателен съд, се извършват претърсвания и  изземвания на два адреса в..

обновено на 09.07.20 в 15:16

Десет отлични оценки на кандидат- студентските изпити в УХТ

Много добри са резултатите на кандидат-студентите, които днес държаха редовните изпити по математика и по химия и опазване на околната среда за прием в Университета по хранителни технологии. По Математика отличните оценки са 6, няма двойки, а по Химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4 и има само една двойка. Двата..

публикувано на 09.07.20 в 15:14