Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дистанционното обучение ще се плати на учителите

Дистанционното обучение на учениците натовари значително учителите. В същото време повече от половината от тях не са получили допълнителните си плащания за този период, а значителна част от педагозите са изчерпали вече годишния си отпуск, съобщиха от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Ръководителят на синдиката Юлиян Петров коментира възможностите тези проблеми да бъдат решени.

„Надяваме се, че ще се изпълни КТД и всички допълнителни плащания ще бъдат направени. Сроковете са регламентирани и лекторските часове трябва да се заплати за съответния месец. Проблемът е в коментара на някои директори. На национално ниво се прецезираха нещата. Субсидията към българските образователни институции не е намаляла. Дистанционното обучение продължава и е на финалната плана, като беше натрупан добър опит“, посочи г-н Петров.

Той допълни, че балансът е в решаване на този въпрос, без да се търси режим на отчетност, както е регламентирано в нормалния учебен процес. Обществото видя, че учителите работят всеотдайно и повече.

Предложено е през месец септември да има едно плащане за усилията на учителите ангажирани с дистанционното обучение. Синдикат „Образование“ иска такива плащания да има към дирекорите, които остават огорчени. Регионалните управление не признават КТД за директорите, които не бива да се ощетяват.

Интервюто с Юлиян Петров, ръководител на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът може да не подпише указа за смяна на министър

Служебният премиер Димитър Главчев трябва да отговори защо предлага така изненадващо смяна на външния министър. Така политологът доц. Милен Любенов коментира изненадващото предложение Даниел Митов от ГЕРБ да смени на поста министър Стефан Димитров. Той припомни, че предложението дойде след международна конференция, след която заваляха спекулации, а..

публикувано на 16.04.24 в 15:44

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39