Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдивски лекар и 7 в Пазарджик са новите заразени за денонощие

| обновено на 04.06.20 в 13:15

През изминалото денонощие са регистрирани още 25 заразени с коронавирус в страната. Увеличението е с 1%. 

От началото на статистиката, те са вече 2585 души, съобщи председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски. 

Сред новите случаи са лекар от Пловдив и 7 души в Пазарджик.   Медикът работи в болница в Пазарджик, Той е психиатър, на  36 г.  Изследвал се е по собствено желание, не е хоспитализиран.

Пет от седемте новорегистрирани с коронавирус в Пазарджишка област са от Сърница. Това са три жени - на 30, 32 и 55 години и двама мъже, баща и син съответно на 48 и на 20 години. 

Те са в домашна изолация за 28 дни, а състоянието им е задоволително, съобщиха от МБАЛ “Пазарджик”. 

Предполага се, че заразата се е разпространила след събиране на едно място на роднини и близки около мюсюлманските празници наскоро.

Другите два случая са на 73 годишна жена от село Главиница, която е настанена в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив, и на 32-годишна жена от село Ковачево, хоспитализирана в МБАЛ - Пазарджик.

Издирват се контактните лица на новозаразените.

Всички заразени медици в страната до момента са 270. 

Излекуваните са 1322, което е 51% от всички заразени. 

Починалите до момента са 147 души, с един нов случай от снощи на мъж в Благоевград. Така, жертвите на коронавируса у нас са 5.7% от заболелите. 

Още от категорията

Ново свлачище блокира пътя след Нареченски бани

Ново свлачище рухна на пътя   от Асеновград към Нареченски бани надвечер.  Срутището е малко след Нареченски бани.  Очаква се почистваща техника, а екипи на полицията регулират движението в участъка, което се осъществява само в едната лента. Затруднението за шофьорите е по пътя в посока Смолян. 

публикувано на 26.02.21 в 19:35

Официално! Заведенията отварят от 1 март

От 1 март, между 06:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със  своя заповед, издадена..

публикувано на 26.02.21 в 18:45

ВиК изгражда дублиращите кладенци, за да има чиста вода за Брестовица

ВиК – Пловдив започна изграждането на дублиращите тръбни кладенци  за питейно - битово водоснабдяване на с. Брестовица, снабдени с потопяеми помпи, електрозахранване и автоматика.  Стартът бе даден от областния  управител  Дани Каназирева и  управителя на водното дружество Спартак Николов. Новите водоизточници ще са три,  ще дублират старите и се..

публикувано на 26.02.21 в 15:28

Пловдив иска общ фонд да събира пари за депото в Цалапица

Община Стамболийски през март ще изплати задълженията си за ползването на регионалното депо за отпадъци край Цалапица. Това бе съобщено на днешното заседание в община Пловдив на Регионалното сдружение за управление на отпадъците.  От другият длъжник-община „Родопи“ са изразили готовност да платят частично задължението си.   Преди година кметът..

публикувано на 26.02.21 в 14:02

Пловдив очаква близо 10 милиона лева от общинска собственост

9 милиона 936 хиляди лева са очакваните от местната власт в Пловдив приходи от общинската собственост през тази година. Програмата за управлението й ще се обсъжда и гласува на сесия на Общинския съвет във вторник, когато ще се приеме и бюджетът на града за 2021-ва година.  От наеми на жилища общината очаква да събере 1,5 милиона лева, а от..

публикувано на 26.02.21 в 13:55