Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Карлово строят нова компостираща станция

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров се очаква в Карлово, за да даде старт за изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци. 

Първата копка е в местността Стара река. На церемонията се очакват още председателят на Парламентарната комисия по околна среда Ивелина Василева, областният управител Дани Каназирева и депутатите от Пловдивска област Константин Попов, Борис Ячев, Веска Ненчева и Данка Люртова.

Проектът за компостиращата инсталация на стойност около 4,7 милиона лева бе спечелен от община Карлово по Оперативна програма „Околна среда“, каза кметът д-р Емил Кабаиванов. Той включва освен изграждането на инсталацията и необходимото оборудване и техниката за разделно събиране на зелените и биоразградимите отпадъци. 

Така общината ще затвори цикъла за събиране и преработка на боклука, след като изгради едно от най-големите регионални депа за битови отпадъци, система за разделно събиране и сепариране на отпадъците. 


Още от категорията

Разкриха пловдивска "пирамида" за изборна търговия

Неутрализирана е престъпна група за "изборна търговия" ,  стана ясно от  изявление на Сийка Милева, говорител на главния прокурор.  Установено е, че групата е използвала пълната палитра от схеми за изборната търговия. Първоначално разследването по образуваното досъдебно е започнало в Районна прокуратура-Пловдив. По него към наказателна..

обновено на 14.04.21 в 17:56

Петър Петров поема временно Областната управа

"Днес се вълнувам повече отколкото в първия ден, в който прекрачих областна управа". Това каза Дани Каназирева в днешния си последен ден като областен управител на Пловдив. Тя вече е депутат от ГЕРБ, а поста като изпълняващ длъжността ще поеме досегашният й заместник Петър Петров. „Имах честта да бъда областен управител в най – тежката година...

обновено на 14.04.21 в 17:24

Covid отне още 15 живота в Пловдив

270 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 през изминалото денонощие в Пловдивска област.  Сред новозаразените са 3 лекари и един помощник възпитател от детско заведение, наложена е карантина на контактните 16 деца и 3 души персонал. От Спешна помощ за денонощието са отговорили на 215 повиквания, от тях 47 свързани с..

публикувано на 14.04.21 в 15:44

270 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област

18 процента от тестовете за коронавирус са  положителни, като за денонощието са регистрирани нови 2 944 случая. Пробите са общо 16 242, отчитат от Единния информационен портал.  270 от новозаразените са в област Пловдив , в Пазарджик – 124.  В Смолян  са регистрирани 41 заразени. Сред тях  е мединска сестра от детско заведение в община..

обновено на 14.04.21 в 15:39

Отровен фураж погуби 19 овце в частна ферма

Пловдивската полиция и Областната агенция  по безопасност на храните проверяват случай с овце, умрели от отровен фураж.   Разследването е по сигнал на собственик на частна ферма в първомайското село Крушево. Фермерът  загубил 19 овце, след като ги нахранил с нов фураж, закупен от Чирпан.  След консултация със специалисти от ветеринарно-..

публикувано на 14.04.21 в 11:59