Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инспекторите от БАБХ, хванати с подкуп, застават пред Темида

В Окръжния съд в Плодив започва делото срещу двамата бивши инспектори от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив, които бяха хванати с подкуп от пари и хранителни продукти от мандра в първомайското село Искра. 

През юни миналата година, при проверка във фермата те установили нарушения, но предложили да си „затворят очите“ срещу определена цена. 

Инспекторите Григор Милчев и Светослав Нестеров поискали хиляда лева и две торби сирене и кашкавал. 

Двамата фермери привидно приели офертата, но веднага сигнализирали в полицията, чийто специализиран екип заложил капан на определеното място. 

Корумпираните държавни чиновници били заловени с парите и продуктите, открити в личната  кола на единия. 

Има данни, че съдружниците в мандрата не за първи път са изнудвани от инспекторите, които веднага след арестуването им бяха уволнени. 

Те могат да получат наказание от 3 до 10 г. затвор и глоба до 20 000 лв. 

Делото ще се разгледа в разпоредително заседание.


Още от категорията

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни..

обновено на 03.03.21 в 18:25

Стотици се събраха на площада в Пазарджик

Стотици жители на Пазарджик се събраха на площад „Константин Величков“, за да участват в церемонията по издигането на националното знаме.  Преди това бе отслужен благодарствен молебен за здравето и благоденствието на българския народ. С венци и цветя бе почетена паметта на загиналите герои в национално-освободителните борби.  Репортажът на..

публикувано на 03.03.21 в 18:24

Венци за руските войни, загинали край Цалапица

Тържествената церемония за Националния празник в община "Родопи" се проведе в местността "Каламица" край Цалапица . Там се е състояла една от най - големите битки за освобождението в региона.  Пред мемориала на десетките загинали руски войни почит отдадоха кметът на "Родопи" Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, кметът на Цалапица Ивайло..

публикувано на 03.03.21 в 18:09

Асеновград се поклони на загиналите за свободата герои

В Асеновград честването на 3-ти март започна с  панихида в памет на загиналите герои, отслужена в църквата "Свети Димитър" от асеновградски свещеници.  На гроба на прапоршчик Вишняков в двора на храма бяха положени венци и цветя. В чест на националния празник на България под звуците на химна бе издигнато и българското знаме. Пред читалище..

публикувано на 03.03.21 в 17:43

Карлово отбеляза 143 години Свободна България

С официална церемония по издигане на националното знаме на площад "20-ти юли“ в Карлово започна отбелязването на Националния празник 3-ти март.  В честването се включи почетна рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада.  „Има дати в българската история, които ни правят горди, че сме българи. Дати, свързани с героизма, със саможертвата с..

публикувано на 03.03.21 в 14:57