Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмокласниците са на външно оценяване по БЕЛ

| обновено на 15.06.20 в 07:49

Вариант 1 бе изтеглен за днешното Национално външно оценяване за седмокласниците по Български език и литература.

На него се явяват близо 60 000 учници в цялата страна. Изпитът започва в 9.00 часа. 5 619 са седмокласниците на изпит днес в Пловдив и областта. Те са организирани в 652 зали в 142 училища, спазвайки предписанията за отстояние минимум 1,50 метра и по-малък брой ученици в клас.

  „Тук учениците се явят в училището, в което учат. Ще са ни необходими 2070 квестора и вярвам, че те ще бъдат точно толкова  дисциплинирани, колкото бяха и при Държавните зрелостни изпити“, каза началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова.  

На 17 юни ще се проведе Националното външно оценяване на учениците от 7-ми клас по математика. На 23-ти юни в СУ „Любен Каравелов“ ще е изпитът за проверка на способностите по музика, а от 24-ти до 25-ти юни - по спорт в СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кричим.

Резултатите от изпитите ще бъдат обявени до 29 юни. Очаква се тази седмица на сайта на РУО да бъдат обявени физически центрове за подаване на заявления за кандидатстване на седмокласниците. Това ще може да става и онлайн. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара, като 1300 от тях са горска площ, а другите..

публикувано на 19.07.24 в 07:02

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23