Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С изложбата "Цветове" ДПХ изпраща щастливи послания

Изложбата „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници се открива на 16-ти юни в галерия „2019“. Представени се 137 творби на 90 автори.

„Това е един взрив от пролет, очакване и цветове“, заяви Снежана Фурнаджиева, председател на дружеството.

„След изолация и страх от непознатото, които изпепелиха поривите, объркаха ни, останахме насаме със себе, с най-близките за да чуем сърцето и преоценим забързаните безмислици. Така излизаме по-мъдри и се втурваме с пречистени сетива към природата и красотата. С изложбата се връщаме към живота, към призванието ни да творим красота, да изпращаме щастливи послания към закопнелите  души на хората.“

Посетителите ще могат да видят творбите на Васил Стоев, Вълчан Петров, Никола Певичаров, Ангел Пачаманов, Емил Миразчиев, Лили Кючукова, Вихра Григорова, Виолета Маринова, Цвятко Сиромашки, Свилен Костадинов, Димитър Чонов, Иван Поповски и  още много други.

Младите художници представят една различна пролет окъпана от цветове и оптимизъм. Входът е свободен за всички, които искат да влязат в новия живот.

Интервюто със Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници е в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 27.07. - 02.08.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 7. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Габриел Гарсия Маркес. Сто години самота. 448 стр., 6А, Лъчезар Минчев, 2024. Стефан Стори. Маслени бои и мрамор.  322 стр., тв. к. 7А, Изток-Запад, 2024. Харлан Коубън. Ще те намеря. 376..

публикувано на 29.07.24 в 14:45

„Духът на Грузия“ завладява Античния театър

Гледайте за първи път спектакълана Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“,Грузия на 1-ви август, от 21 часа. Изключителният грузински държавен ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли "Духът на Грузия" („Spirit of Georgia“)..

публикувано на 26.07.24 в 15:13

В "Срещите" - за изкуствения интелект и Бог

Ще има ли диалог между Бог и изкуствения интелект?. С Николай Генов, автор на книгата "Виртуалният човек", тръгваме от фантастиката.  Още като тънко ручейче в традиционната литература фантастиката си позволява да отрече онова от Вечните книги: "Каквото е било, е и ще бъде" и да заговори за еволюиращ Бог.  Така ли е наистина?  Слушайте, интересно..

обновено на 26.07.24 в 11:42

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е..

публикувано на 26.07.24 в 07:42

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11