Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима медици и служител на полицията в Пазарджик са с коронавирус

| обновено на 17.06.20 в 11:35
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

11 са последните положителни резулати от изпратените вчера общо 125 проби за коронавирус в Пазарджик,  съобщиха от Областния кризисен  щаб. Заразените са на възраст от 32 до 78 години.  Девет от тях са от град Пазарджик , има и по един случай от селата Щърково и Главиница. В Сърница, където беше едно от огнищата на заразата в страната, няма нови случаи. 

С положителни проби са лекар и двама санитари от  частната болница „Хигия“, както и служител на полицейския сектор "Български документи за самоличност" към областната дирекция на МВР в Пазарджик, уточни областният управител Стефан Мирев.  

Още вчера кардиологичното отделение на болница "Хигия" е затворено за дезинфекция, а днес  работата на отделението е възстановена. Тествани са всички служители на здравното заведение и резултатите са отрицателни. 

Затворени през днешния ден обаче остават звеното за издаване на лични документи и сектор "Миграция" в сградата на пазарджишката полиция.  "Служителката не е на работа от началото на тази седмица. Целият етаж, където се помещават тези сектори няма да функционира до утре следобед", каза говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов

В болници в областта се лекуват 13 пациенти с коронавирус, всички те са в задоволително състояние.  В инфекциозното отделение на МБАЛ "Пазарджик" е настанена най-възрастната жена от заразените.Вкъщи се лекува и жена, прегледана в областната болница. Петима от новорегистрираните са преминали през местната специализирана белодробна болница, изписани са им лекарства и са на домашно лечение.  Издирват се контактните лица на заразените и поставят под карантина за две седмици.  

Под карантина в момента са 1 085 души. Задължителният домашен престой, вече е намален на 14 дни,  и следим кога изтича среокът за поставените под карантина, уточни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова.  

От март в Пазарджишка област с Ковид -19 са диагностицирани общо 222-ма. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Държавата бави инвестиция за 100 млн. лв край Пловдив

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев призова служебния премиер Димитър Главчев да съдейства за реализацията на крупна инвестиция край Пловдив, като помогне да се отстранят административните пречки.  „Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона - това е една от..

публикувано на 15.07.24 в 13:33

Блъснаха момче с тротинетка в Пазарджик

14-годишно момче с електрическа тротинетка е пострадало сериозно в Пазарджик, след като 47-годишна шофьорка го е блъснала с лекия си автомобил „Хонда“.   Заедно с него на тротинетката се е возило и непълнолетно момиче.  От удара е пострадало момчето, което е транспортирано и настанено в МБАЛ-Пазарджик с няколко фрактури в областта на лицето,..

публикувано на 15.07.24 в 13:31

Министър Запрянов откри новата писта в авиобаза "Граф Игнатиево"

С официална церемония в авиобаза "Граф Игнатиево" беше открита новата полоса. Ремонтът беше нужен заради очакваните догодина нови изтребители Ф-16.  "Още 4 от общо 49 проекта за реконструкция на авиобаза "Граф Игнатиево" са от основна важност за приемането на изтребителите Ф-16 и имаме уверение, че до края на годината те ще бъдат завършени", каза..

обновено на 15.07.24 в 12:30

Лекари се борят за живота на катастрофирал моторист

Младежът се е блъснал в указателни табели за ремонт на моста на река Марица на бул. Васил Априлов. Алкохолната проба на 26- годишния мъж е отрицателна. Млад шофьор също е ранен, след като в село Бегово автомобилът му навлязъл в лентата за насрещно движение и след това се блъснал в ограда. 20- годишният младеж е с отрицателна алкохолна проба, но с..

публикувано на 15.07.24 в 12:30

Решават на общинска сесия за паркинга на "Пълмед"

Предложението на районния кмет на „Западен“ Тони Стойчева за прекратяване на договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“, влиза в дневния ред на сесията на Общинския съвет.  С него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година,..

публикувано на 15.07.24 в 12:17