Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 положителни за КОВИД-19 в МВР - Пазарджик

Има и още 4-ма заразени в областта

| обновено на 19.06.20 в 09:35



17 са новите регистрирани случаи на коронавирус в Пазарджишка област, като 12 от тях са сред служителите на звено „Български документи за самоличност“ към пазарджишката полиция.

Преди обед бе съобщено за 16 заразени, но по обед бе регистриран още един случай на 70-годишен мъж.
Дванадесет положителни за коронавирус проби са установени при служители на МВР в Пазарджик, информират от РЗИ. 

Те са на 11 жени на възраст от 21 до 57 години и на мъж на 47 години. Осем от са от  Пазарджик, 1 от. Септември, 1 от Панагюрище, 1 с. Мало Конаре и1 от с. Габровица. 

Новорегистрираното огнище е в звено „Български документи за самоличност“, съобщи в интервю за Радио Пловдив д-р Магдалена Станева от РЗИ – Пазарджик

Тествани са всички служители. Издирени са всички контактни лица – около 40 души, но има и още. Вчера звеното е било затворено за дезинфекция, разпоредено е стриктното спазване на всички противоепидемични мерки, посочи тя. 

"След дезинфекцията то вече работи в намален състав и обслужва граждани“, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав СтояновТой съобщи, че ще се предприемат и допълнителни мерки за дезинфекциране на цялата сграда.

„Днес се провеждат и действия за дезинфекция на помещението „Български документи за самоличност“ в Районно управление Панагюрище, където имаме също установена една положителна проба. Предполагам, че още такива тестове ще бъдат направени на контактни служители“, каза още говорителят на полицията.

При 90 процента от заразените болестта протича без симптоми, така че те са добре – съобщи Стоянов. 

Според директора на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова служителите са се заразили при контактите си с хора, завърнали се от чужбина, които сменят документите си.

Освен огнището в МВР, в Пазарджишка област има още 4 случая на заболели. 

45-годишна жена от Пазарджик, която е общопрактикуващ лекар. Тя е съпруга на кардиолог, настанен за лечение в Софийска болница.

Установени са  двама мъже от Пещера. Единият мъж - на 58 години, е на домашна изолация, а другият - на 65 години, е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“. Разпоредена е щателна дезинфекция на Вътрешното отделение, където лежи болният, а в болницата е спрян приемът за 24 часа на нови пациенти, каза още д-р Станева от РЗИ – Пазарджик.

Издирват се контактните лица и се поставят под 14-дневна карантина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28