Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 положителни за КОВИД-19 в МВР - Пазарджик

Има и още 4-ма заразени в областта

| обновено на 19.06.20 в 09:35



17 са новите регистрирани случаи на коронавирус в Пазарджишка област, като 12 от тях са сред служителите на звено „Български документи за самоличност“ към пазарджишката полиция.

Преди обед бе съобщено за 16 заразени, но по обед бе регистриран още един случай на 70-годишен мъж.
Дванадесет положителни за коронавирус проби са установени при служители на МВР в Пазарджик, информират от РЗИ. 

Те са на 11 жени на възраст от 21 до 57 години и на мъж на 47 години. Осем от са от  Пазарджик, 1 от. Септември, 1 от Панагюрище, 1 с. Мало Конаре и1 от с. Габровица. 

Новорегистрираното огнище е в звено „Български документи за самоличност“, съобщи в интервю за Радио Пловдив д-р Магдалена Станева от РЗИ – Пазарджик

Тествани са всички служители. Издирени са всички контактни лица – около 40 души, но има и още. Вчера звеното е било затворено за дезинфекция, разпоредено е стриктното спазване на всички противоепидемични мерки, посочи тя. 

"След дезинфекцията то вече работи в намален състав и обслужва граждани“, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав СтояновТой съобщи, че ще се предприемат и допълнителни мерки за дезинфекциране на цялата сграда.

„Днес се провеждат и действия за дезинфекция на помещението „Български документи за самоличност“ в Районно управление Панагюрище, където имаме също установена една положителна проба. Предполагам, че още такива тестове ще бъдат направени на контактни служители“, каза още говорителят на полицията.

При 90 процента от заразените болестта протича без симптоми, така че те са добре – съобщи Стоянов. 

Според директора на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова служителите са се заразили при контактите си с хора, завърнали се от чужбина, които сменят документите си.

Освен огнището в МВР, в Пазарджишка област има още 4 случая на заболели. 

45-годишна жена от Пазарджик, която е общопрактикуващ лекар. Тя е съпруга на кардиолог, настанен за лечение в Софийска болница.

Установени са  двама мъже от Пещера. Единият мъж - на 58 години, е на домашна изолация, а другият - на 65 години, е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“. Разпоредена е щателна дезинфекция на Вътрешното отделение, където лежи болният, а в болницата е спрян приемът за 24 часа на нови пациенти, каза още д-р Станева от РЗИ – Пазарджик.

Издирват се контактните лица и се поставят под 14-дневна карантина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира хорове и изпълнители от цялата страна. Проявите продължават на 30 април със заупокойна..

публикувано на 26.04.24 в 06:24

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49