Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целта на компроматната война е да свали Борисов 3

Калин Манолов: Снимките са автентични, както и аудиозаписите са истински

Снимка: Фейсбук, Калин Манолов

„Какво лично пространство има в n-стотин хиляди евро в нощното шкафче на премиера?“ Това пита във фейсбук-профила си журналистът и анализатор Калин Манолов. И допълва: „Щом пак яко почнаха да плашат с вируса, треска ги тресе!“ Защо компроматите заместиха истинския политически живот у нас? С Калин Манолов коментираме ескалацията на напрежението по оста презединт – премиер и ще прогнозираме има ли още до политическото дъно или управляващите у нас вече са го стигнали?

Калин Манолов посочи, че новото днес е, че компроматите са истински.

"Аудиозаписът и снимките са с много голяма доза автентичност и премиерът по няколко повода директно или индиректно призна това в последните дни. Целта на тази компроматна война е да се свали правителството, най -вероято става дума за пари. Аз съм 33 години журналист и се занимавам с радио и телевизия и твърдя, че са истински записи. Много е различен изказът в този монолог от всички публични прояви на премиера, и той е наясно кой го е записал, както и е напълно наясно кой го е снимал. Това може да бъде неговата охрана. Охранителите са на НСО, но са негови лично предани служители от "Ипон", назначени от НСО да го пазят", каза Манолов.

По думите му прокуратурата трябва да направи анализ на тези данни, трябва да търси дали казаното е истина, защото става дума за наказателно преследване.

"Сега се вдигна много шум, и това е още една отличителна черта на компроматната война срещу Борисов. Друг път също е имало компромати, но сега на тези записи и снимки се обръща внимание и премиерът има респект към тях. Това е страх от следващи разкрития. Има още снимки и трябва да сме наясно, че ако има затишие, то това се дължи на преговори да не излезе нещо следващо. Градацията е много показателна, аудио, после снимки, остава и филм", смята анализаторът.

Калин Манолов каза още: "Най-важните снимки не са пачките с еврото, с пистолета и златото, а снимката където премирът спи. Със сигурност това не е единствената снимка на Борисов, хората, които са го снимали няма да се спрат пред нищо.

Атаките идват от две различни страни, едната страна е Васил Божков, но другата е много по-свързана с партията на Борисов, обаче не е Цветан Цветанов. Имам подозрения, но все още нямам доказателства, предполагам, че е много близък човек до Борисов, който иска да стане премиер той.

Президентът Радев се възползва от ситуацията, защото има интерес да назначин служебно правителство. Той вече има визия за това как трябва да се управлява България, и за тези три месеца - подбрани от него хора могат да направят много, ако има служебен кабинет."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12