Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов поиска социалистите да го подкрепят в Пловдив

Четирима останаха кандидатите за лидер на БСП в града

Снимка: Пресцентър на БСП Пловдив

На изборната градска конференция на БСП Георги Гергов каза: "Съзнание, убеденост и цел - това трябва да ни обединява."

„Премина един тежък мандат и аз съм съгласен с констатациите на Красимир Трифонов. Нека обаче не бързаме с изводи за генералното състояние на партията, защото трябва да си кажем - ние подмладихме БСП“, каза Георги Гергов и покани районните председатели до себе си в залата. Според него така се показва, че петимата  от шестимата са под 40 години.  

В допълнение подчерта, че делегатите са 50 процента нови и млади хора. „Вижте председателите на райони - млади лица, вижте народните представители,  общинските съветници. Може да имаме различия, може да имаме различни позиции, но ние сме БСП, имаме цел и кауза, имаме работа“, заяви в речта си Георги Гергов при изслушването на кандидатите за лидер на пловдивските социалисти.

Той напомни, че БСП е партия с цел и кауза, които имат идеологическа основа.  

„Може да спорим, може да си говорим, но да се плюем, не е другарско“, обясни, той и призова на това масово явление да се сложи край.  Георги Гергов завява, че от тази конференция трябва да се тръгне на битка за хората, за младите, за бъдещето. 

„Нямаме различие по стратегическия въпрос „Ще я водим ли тази битка? Съзнание, убеденост и цел - това трябва да ни обединява. Трябва да застанем зад младите хора и ще покажем, че сме сила. Вярвам в тях и тяхната енергия“, изтъкна Гергов. В заключение обясни: „Дори и когато не сме на едно мнение, всеки от нас трябва да надгражда, а като прелеем от авторитета си,  ще спечелим още на следващите избори“.

За нов лидер на партията в града се състезават Георги Гергов, Иван Петков - Бебето, Юри Хоптериев и проф. Христо Бозуков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище този следобед.  При катастрофата пострада шофьорът на автомобила, който е затиснат  и се налага да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Мъжът е контактен и след като бъде освободен от машината ще бъде откаран в болницата в Пазарджик. Движението е..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22

Свързани новини

До часове избират нов лидер на БСП в Пловдив

Четирима останаха кандидатите за лидер на БСП в Пловдив на градската изборна конференция. Това са Георги Гергов, Иван Петков - Бебето, както и Юри Хоптериев и проф. Христо Бозуков. Очаква се още на първото гласуване Гергов да бъде избран за председател на партията и в града, освен на областната стуктура. Досегашният лидер на социалистите..

публикувано на 20.06.20 в 11:36