Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носенето на маски на закрито става задължително

| обновено на 22.06.20 в 14:20

Носенето на маски в търговски обекти отново става задължително. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерството на здравеопазването след работна среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

От утре маските са задължителни в търговските обекти, моловете, при провеждане на спортни мероприятия, както в кината и театрите. Спортните и културните мероприятия продължават да се провеждат при 50% запълняемост. 

На срещата при премиера стана ясно, че започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, които да ограничат разпространението на коронавируса у нас. Според НОЩ обстановката се следи "изключително внимателно".

Борисов за пореден път е подчертал, че опасността от Covid-19 не е отминала, а с най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 16:46

Изтече срокът за регистрация на листите с кандидат депутати в РИК

Днес бе последният срок за регистрация на листите на кандидати за народни представители за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Пловдив град е терен на лидерска битка между бившите партньори в управлението за парламентарния вот.   Бойко Борисов и Асен Василев ще водят ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ в градската листа. Досегашните..

публикувано на 07.05.24 в 16:45

Днес е последният ден за регистрация на листи за вота 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 15:23

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК.  Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е..

публикувано на 07.05.24 в 15:10

Нови две деца в Пловдив с коклюш, заболелите са вече 23-ма

Две деца на 14 и 10 години в Пловдив са заразени с коклюш през Великденските празници. Заболяването при тях протича леко, учениците са на домашно лечение.  И  двете деца са били имунизирани за коклюш. Те учат в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Основно училище „Душо Хаджидеков“. Класовете им са поставени под карантина до 13..

публикувано на 07.05.24 в 15:07