Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носенето на маски на закрито става задължително

| обновено на 22.06.20 в 14:20

Носенето на маски в търговски обекти отново става задължително. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерството на здравеопазването след работна среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

От утре маските са задължителни в търговските обекти, моловете, при провеждане на спортни мероприятия, както в кината и театрите. Спортните и културните мероприятия продължават да се провеждат при 50% запълняемост. 

На срещата при премиера стана ясно, че започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, които да ограничат разпространението на коронавируса у нас. Според НОЩ обстановката се следи "изключително внимателно".

Борисов за пореден път е подчертал, че опасността от Covid-19 не е отминала, а с най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Кугар" превози пострадал в Рила до УМБАЛ "Св. Георги"

Военнослужещи с вертолет „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили транспортираха пострадал в Рила, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан днес със задача да транспортира тежко пострадал мъж в района на Седемте рилски езера. Екипажът успешно е локализирал пострадалия. Той е откаран с вертолета в УМБАЛ..

публикувано на 24.05.24 в 20:55

Отговорни сме за бъдещето на България, каза вицепрезидентът

Поне на 24 май да си обещаем, че ще намерим трите приоритета за развитието на България, че ще имаме сигурност за нашите граждани не само по отношение на отбраната, не само по отношение на вътрешна сигурност, но да има сигурност за бъдещето, за икономика, за стандарт, за социални отношения вътре в страната.  Това заяви пред журналисти в Чепеларе,..

обновено на 24.05.24 в 15:14
Празникът в Асеновград

24 май бе тържествено отбелязан и в Пловдивско

Асеновград отбеляза 24-ти май с празничен концерт. Тържественото честване по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност започна с издигане на знамето под звуците на химна на България.  Последва празничното слово на кмета д-р Христо Грудев, след което програмата продължи с..

публикувано на 24.05.24 в 15:08

Стотици ученици и учители се включиха в шествието за 24 май в Пловдив

С голямо празнично шествие на ученици и учители от всички училища в Пловдив беше представено 24 май.  Шествието на път от площад „11 май“ пред Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, преминава през Главната улица и завършва на площад „Централен“. То беше предвождано от мажоретен състав при СУ „Св. Св. Кирил и..

обновено на 24.05.24 в 14:40

Стотици пазарджиклии аплодираха празничното шествие за 24 май

Шествието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската  азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, изпълни улиците на Пазарджик. То премина по булевард "България" – от най-старото читалище в областта – "Виделина", до паметника на св. св. Кирил и Методий.  Жителите на Пазарджик аплодираха минаващите по булеварда деца и..

обновено на 24.05.24 в 14:40