Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Носенето на маски на закрито става задължително

| обновено на 22.06.20 в 14:20

Носенето на маски в търговски обекти отново става задължително. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерството на здравеопазването след работна среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

От утре маските са задължителни в търговските обекти, моловете, при провеждане на спортни мероприятия, както в кината и театрите. Спортните и културните мероприятия продължават да се провеждат при 50% запълняемост. 

На срещата при премиера стана ясно, че започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, които да ограничат разпространението на коронавируса у нас. Според НОЩ обстановката се следи "изключително внимателно".

Борисов за пореден път е подчертал, че опасността от Covid-19 не е отминала, а с най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.


Още от категорията

Община Пловдив ще плати лечението на ранения от паднало дърво мъж

Община Пловдив ще реагира за покриване на разходите за операциите на пловдивчанина, който пострада вчера от паднало дърво на улица "Петър Шилев" в "Кършияка". От болницата, за да оперират 54-годишния мъж са поискали сумата от 4500 лева.

обновено на 29.03.23 в 17:01

Разширяват синята зона в Пловдив

Електрическите коли ще паркират безплатно в "Синя зона" в Пловдив и то без да е необходим стикер за удостоверяване. Това е едно от предложенията за промяна на Наредбата за паркиране, която ще гледа на следваща сесия Общинския съвет, обяви заместник-кметът Тодор Чонов. "Правим няколко предложения до общинските съветници за промяни в Наредбата за..

обновено на 29.03.23 в 14:33

14 офеpти за pемонт на 9 км пътища и нов мост в Пловдивско

Обществената поръчка е в три обособени позиции и е с обща прогнозна стойност 13 милиона и 85 хиляди лева  без ДДС. Първата обособена позиция е за изграждането на мост над р. Черкезица в Поповица на пътя за Асеновград. За изграждането му са подадени 3 оферти. Пътната отсечка е и най-краткият път от Асеновград до АМ „Тракия“. Асфалтовата..

публикувано на 29.03.23 в 14:13

Разбиха група, разпространявала дрога в цялата страна

Полицията в Пловдив, Пазарджик и Враца разби престъпна група, разпространявала наркотици в цялата страна. Арестувани са 11 души, като са иззети над 20 кг марихуана и незаконно притежавано огнестрелно оръжие. На територията на областните дирекции в Пловдив, Враца и Пазарджик са претърсени 18 адреса и леки коли. Открити са веществени..

публикувано на 29.03.23 в 13:51

Общината готви 630 милиона лева бюджет за Пловдив

На 630 милиона лева възлиза разчета на проекто-бюджета за 2023 година. Това обяви заместник-кметът величко Родопски. Образованието е с най-голяма сума от 227 милиона 390 хиляди лева, а за здравеопазване са предвидени 32 милиона 777 хиляди лева, а за социално подпомагане 35 милиона лева. За заплати за държавни и местни дейности са предвидени 211..

публикувано на 29.03.23 в 13:41