Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хванаха 563 нарушители на пътя само за ден

Пловдивската полиция проведе специализирана полицейска операция за  спазване на пътни знаци и маркировка и други нарушения, пряко влияещи върху пътнотранспортния травматизъм. 
От 11,00 до 16 ,00 часа на 23 юни са извършени 741 проверки. констатирани са  563 броя нарушения по ЗДвП като са съставени 92 броя АУАН и 296 броя глоби с фиш. 
В 55 от случаите са съставени актове за нарушения свързани с неспазване на пътни знаци и маркировка. Двама от водачите са преминали на забранен сигнал на светофарната уредба. Проверяващите са установили и неправоспособен водач на мотоциклет. 
12 са санкционираните водачи, използвали мобилен телефон по време на шофиране.  14 са  били без обезопасителен колан. С техническа неизправност са били само 2 от проверените превозни средства. 
Двама от водачите са  представили пред проверяващите  нередовни пътни документи, за което са съставени актове за административно нарушение. 
152 глоби с фиш са съставени на водачи, които са нарушили ЗДвП с  неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 46 са с фишове за неправилно спиране и престой. 
За други нарушения по Закона за движение по пътищата са глобени 64 от управляващите превозни средства. 
В рамките на операцията са извършени и проверки на скоростните режими. С помощта на автоматизирани технически средства са установени 170 нарушения на скоростта.

Още от категорията
д-р Муса Дурльов, МБАЛ Пазарджик

В МБАЛ Пазарджик спасиха 14 годишно момче с прободна рана на шията

Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на  14-годишно дете от Пещера, докарано с прободна рана в областта на шията. Това съобщиха на сайта и във фейсбук профила си от МБАЛ "Пазарджик".  Момчето е докарано снощи около 18 часа в Спешно отделение от екип на Спешна помощ и е било подложено на спешна операция.   "Касае се за проникващо нараняване в..

публикувано на 24.02.21 в 19:27

Подменят 1900 LED лампи в районите "Централен" и "Южен"

В Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова отказа да се ангажира дали ще бъде възобновена работата на затворените каменни кариери над село Белащица.  Местните жители протестираха няколко пъти през годините с искане да се закрият кариерите, защото замърсяват природата и рушат пътищата в региона. От пролетта на миналата година..

публикувано на 24.02.21 в 16:59

Проектът "Въча" е обречен да успее

Водата е проблемът на бъдещето. Както е казал Галилео Галилей: „Все пак тя се върти!“,  аз казвам пък, че този проект с нас или без нас, ще се случи. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод отлагането във времето на проекта „Въча“.  Преди дни той обвини за това областния управител, но днес в присъствието на Дани Каназирева заяви, че..

публикувано на 24.02.21 в 14:18

Прокуратурата иска арестуваните сводници да останат зад решетките

Районна прокуратура - Пловдив поиска мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима сводници, заловени при съвместна специализирана операция с полицията. Акцията се проведе миналата неделя, когато са били проследени две млади жени, изпратени на адрес  по повикване за проституция.  Двама от обвиняемите са привлечени към наказателна..

публикувано на 24.02.21 в 13:05

„Бандата на Карлсон“ се споразумя за година и половина затвор

В експресен порядък за един ден и със споразумение за кратка ефективна присъда завърши делото срещу двамата руски граждани, известни като „Бандата на Карслос от покрива“,  които миналото лято ограбиха магазин "Бриколаж" на бул. "Македония" в Пловдив с алпинистки похвати.   Казусът, предизвикал удивление заради иновативният,  по..

публикувано на 24.02.21 в 12:33