Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС Пловдив решава дали да актуализира отново бюджета

Снимка: община Пловдив

За нова актуализация на бюджета на община Пловдив ще решават на днешната си сесия общинските съветници. Кметът Здравко Димитров предлага да се увеличат с още 580 000 лв. средствата за издръжка на администрацията, като парите ще бъдат взети от предвидените вноски по Чомаковия заем.

Две от вноските ще бъдат платени през 2022 г., вместо през настоящата. От исканата сума, 270 000 лв. ще отидат за издръжка и за покриване на задължения за вода, горива и еленергия. 100 000 лв. ще бъдат дадени на консултантска фирма, която да направи анализ на дейността на общинските предприятия. Други 150 000 са предвидени за подготовка на общината да кандидатства с проекти в новия програмен период 2021 – 2017 г. По 30 000 лв. допълнително ще получат и общинските предприятия „Младежки център“ и „Радостни обреди“.

Съветниците трябва да одобрят за Комплексния онкологичен център купуването на нов линеен ускорител с пълен капацитет за лъчетерапия и възможност за радиохирургия на стойност до 5 милиона лева с ДДС.

Те ще отменят и решението си за сливане на двете общински болници „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“, като същевременно увеличат капитала на МБАЛ „Св. Мина“.

Старейшините ще решат и дали да предоставят за управление на район „Централен“ Дановия хълм (Сахат тепе). Кметът на района Георги Стаменов предвижда на хълма да се обнови парковата инфраструктура (алеи, площадки, парково осветление, напоителна система и др.) и да се възстанови ресторантът, съществувал до 70-те години на ХХ век.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очаква лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 08:54

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54

Алея на Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на името на прочутия български творец Милчо Левиев ще бъде открита на Сахат тепе в Пловдив. Тя се намира до площадката с шадравана на ул. „Божидар Здравков“. Там е поставена указателна табела с една от най-запомнящите се фрази на Милчо Левиев, монтирани са табла с кратка история за житейския и творческия му път. Именитият пианист, композитор и..

обновено на 11.07.24 в 08:52

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10