Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

90 процента от заразените в Смолян са без симптоми

| обновено на 30.06.20 в 12:37

60 са случаите на коронавирус в смолянския завод за авточасти. Изследвани са само половината работещи във фирмата.

Днес се очакват пробите на останалите 375 работници. Пробонабирането продължава – съобщи областният управител Недялко Славов. Той уточни, че 90 процента от диагностицирани с Ковид-19 са без никакви симптоми, докато 10 процента проявяват слаби симпоми.

Работниците са от 3 общини – Смолян, Мадан и Златоград. 

Основно пациентите, които се насочват за болнично лечение се приемат в областната болница в Смолян, но има за лечение и 6-има пациенти в болницата в Девин.


Още от категорията

Никоя институция не уважи протеста на хората от с. Труд

На гражданско неподчинение излязоха тази вечер над сто жители на пловдивското село Труд заради нетърпимите, според тях,  миризми, излъчвани от биоцентралата край селото.  Организаторите от Сдружение „Бъдеще за село Труд“  блокираха символично за 5 минути централното шосе  за Карлово, пресичащото селото.  Никой от поканените от тях..

публикувано на 09.07.20 в 19:55

Още антиковид мерки въвеждат в Пловдивска област

В Пловдивска област влизат в сила допълнителни мерки срещу разрастване на инфекцията от коронавирус. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.  Мерките се налагат заради увеличението на случаите на заразените, последвало финала за футболната купа на България, масовите празненства за победата на..

публикувано на 09.07.20 в 15:41

Арестуваха двама президентски съветници, претърсват и в Пловдив

Специализираната прокуратура извършва действия по разследване в кабинета на секретар на президента на Република България.  Арестуван за 24 часа е президентският съветник по правните въпроси Пламен Узунов. При акцията, след получено разрешение на съдия от  Специализирания наказателен съд, се извършват претърсвания и  изземвания на два адреса в..

обновено на 09.07.20 в 15:16

Десет отлични оценки на кандидат- студентските изпити в УХТ

Много добри са резултатите на кандидат-студентите, които днес държаха редовните изпити по математика и по химия и опазване на околната среда за прием в Университета по хранителни технологии. По Математика отличните оценки са 6, няма двойки, а по Химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4 и има само една двойка. Двата..

публикувано на 09.07.20 в 15:14

Без масови празненства и дискотеки, спортните събития - без публика

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу Ковд-19, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.  С нова заповед , която e в сила от утре, 10 юли, до 15 юли влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има..

обновено на 09.07.20 в 14:06