Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Онлайн платформа дава достъп до хитови постановки у дома

Онлайн платформата "Севън артс" осигурява достъп до кино, театрални постановки, анимационни филми, опера, балет. 

"Ние не се конкурираме с традиционното изкуство. Новото в случая е в полза на старото, излизаме от рамката публика - сцена. Така всеки, от всяка точка на земното кълбо, в дома си има достъп до прекрасни образци на българското изкуство", обясни Адриана Петкова от онлайн платформата.

Става дума за прекрасни постановки на Народния театър, Старозагорската опера и балет и др., до които имат достъп най-вече жителите на големите градове. А с помощта на нашата платформа хората и от най-отдалечените кътчета имат възможност да гледат качествено кино, или постановки, или балет, или опера, посочи тя. 

"Достъпът до онлайн платформата е платен, но напълно достъпен. Не забравяйте, че веднъж купено съдържанието, може да се гледа не само от 1 човек, а от цялото семейство, дори и съседите", допълни Петкова.

Съдържанието се подбира трудно, в диалог с доставчиците, като не е важно дали е хит, а да е качествена продукция. "Имаме за всякакъв вкус и възраст - от анимационни филми и куклен театър до постановки за възрастни", посочи още Адриана Петкова. 

Такава платформа се поддържа трудно, но не е невъзможно с помощта на съвременните технологии, допълни тя.

Цялото интервю на Емил Костов с Адриана Петкова от онлайн платформата "Севън артс" може да чуете от прикачения файл.

Още от категорията

Пловдив почете народния поет на България Иван Вазов

С шествие до паметника на Вазов в Дондуковата градина в Пловдив бе почетена 170-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература. Шествието тръгна от Народна библиотека „Иван Вазов“ и премина по Главната улица и ул. „Христо Г. Данов“. В словото си директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“  Димитър Минев припомни, че в..

обновено на 09.07.20 в 12:36

Вазов ни държи изправени, дава ни надежда и кураж

„Сътвореното от нашия национален писател, от нашия народен поет е истински необят – духовна история и география на България. То не се ограничава с красивия и вдъхновяващ патос на няколкото стихотворения и песни, които знаем наизуст още от детството си, още преди да сме се научили да четем. Словото на Иван Вазов е вградено в червените ни и бели..

публикувано на 09.07.20 в 12:27

Великите европейци - Жозеф Ниепс

Има един прозорец в пространство-времето на света, през който се вижда обикновена, но странна гледка. Той е в малко селце в Бургундия през 1827. Гледката е типична за селско имение – покрив на плевня в дясно, гълъбарник и лятна кухня в ляво, а в дъното - крушово дърво.  Най-странното в картината обаче е, че трудно ще видиш нещо, ако не..

публикувано на 08.07.20 в 11:03
Араповски манастир

Православната църква почита Света Неделя

Днес  Православната църква почита паметта на Света Великомъченица Неделя.  О т 9:00 часа пловдивският митрополит Николай възглавявя архиерейска света Литургия в Араповския манастир, чийто патрон е светицата.  В същия час в пловдивския храм храм „Св. вмчца Неделя“ тържествена литургия отслужва Знеполският епископ Арсений. В Смолян с тържествена..

обновено на 07.07.20 в 11:38

Сопот отбелязва на 9 юли 170 години от рождението на Вазов

Сопот отбелязва с поредица събития 170 години от рождението на Иван Вазов . Повече научаваме от интервюто с кмета на града Деян Дойнов. Той обясни, че ще се постараят да няма  струпване на хора по време на тържествата на 9 юли, които започват от 10 часа в родния град на Патриарха на българската литература. В празничния ден ще има церемонии в..

публикувано на 07.07.20 в 10:55