Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мярката 60/40 спасява над 14 000 работни места в Пловдивско

Снимка: legalworld.bg

Над 800 заявления по мярката 60/40 са одобрени в Пловдивска област. Компенсации ще бъдат изплатени на повече от 14 000 души. Данните са до 26 юни тази година, съобщават от областната администрация. 

Оттам посочват, че от стартирането на мярката над 1400 работодатели в Пловдивско са подали заявления за компенсиране на близо 24 000 работници и служители. 

Одобрени са 802 заявления за компенсиране на 14 056 души.

С подпомагането по мярката 60/40 в областта са запазени работни места в тежката ситуация на коронакризата, коментират от администрацията.

15 817 са новорегистрираните безработни в Пловдивско от 13 март до сега, над 11 100 от тях са освободени от работа заради кризата с коронавируса, съобщават от Регионалната служба по заетостта. 

В същото време 6 193 безработни са постъпили на работа от началото на периода – от 13 март до момента.

100 безработни ще бъдат наети по Регионалната програма по заетост, одобрена и приета от постоянната комисия към Областния съвет на област Пловдив. Програмата ще стартира на 3-ти август и ще приключи на 30-ти ноември. 

Тя е насочена към безработни младежи до 29 години, младежи, които нито се обучават, нито са работят, безработни над 50-годишна възраст, безработни с професионална квалификация, с ниска степен на придобито образование (включително от ромски произход), безработни лица с увреждания и продължително безработни лица.

За област Пловдив са определени 300 601 лв., като подадените проектни предложения са от всичките 18 общини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57

Пожар затвори пътя Баня - Васил Левски - Ведраре

Движението по пътя Баня - Васил Левски - Ведраре беше спряно заради възникнал пожар в стърнища.  Сигналът е получен в полицията около 13.30 часа и са взети мерки за въвеждане на временното ограничение.  Полицията пренасочва автомобилите през Карлово, за да избегнат задимения път.

публикувано на 30.07.24 в 14:21

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.  Аргументите в подкрепа..

публикувано на 30.07.24 в 13:57

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20