Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Софийско BMV лети със 124км/ч по булевард в Пловдив

Нагъл шофьор на BMV със софийска регистрация премина през булевард в Пловдив със 124 км/ч и бе заснет от камери на "Пътна полиция".

Нарушението е извършено малко преди 20 часа тази вечер, а отклонението от максимално допустимата скорост в пътния участък е от 74 км.

Шофьорът все още е неизвестен на органите на реда.

Предстои да бъде издирен собственикът на автомобила, а след това да се установи самоличността на нарушителя. 

Едва тогава ще му бъдат наложени санкциите, предвидени в Закона за движение по пътищата. 

Служителите на Областната дирекция на МВР в Пловдив продължават проверките по пътищата в града и областта, припомнят от полицейската дирекция.


Още от категорията

159 са новите случаи на Covid-19, 19 в Пловдив

159 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие при направени 3 341 пи-си-ар теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 7 411души, от които активни са 3 618. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 8 души, а..

обновено на 14.07.20 в 17:31

Кабинетът няма да подава оставка

Правителството няма да подава оставка, заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов.  Според него готвеният от БСП вот на недоверие към кабинета заради корупция ще бъде неуспешен.  "Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, се консолидираме около това, че има още много какво да..

обновено на 14.07.20 в 17:30

За Пловдив трябва да се мисли 50 години напред

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров подкрепи идеята за реализирането на проекта „Въча“. Темата е била обсъдена по време на днешната среща между екоминистъра, кметът Здравко Димитров и представителите на Напоителни системи, Басейнова Дирекция и РИОСВ.   „Идеята е актуална от много години и вече е на път да се финализира...

публикувано на 14.07.20 в 16:49

Нов педиатричен и онкохематологичен комплекс ще има в УМБАЛ "Св. Георги"

Нов педиатричен и онкохематологичен комплекс ще бъде изграден в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Проектът е на стойност 17 милиона лева. Средствата ще бъдат осигурени от държавата, като ще бъде увеличен капиталът на търговското дружеството. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов, който посети здравното заведение заедно..

публикувано на 14.07.20 в 14:44

Екоминистърът в Пловдив за среща с кмета

Следобед в Община Пловдив ще се проведе работна среща между екоминистъра Емил Димитров и кмета Здравко Димитров.   Очаква се по време на разговора да бъдат обсъдени различни теми, сред които рециклирането на отпадъци и работата на биоцентралата в село Труд.   Преди да пристигне в Пловдив министър Димитров беше в Кричим, където разговаря с кмета..

публикувано на 14.07.20 в 14:07