Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прекрасно лято ни очаква, но добра прогноза за туризма няма

Проф. Георги Рачев
Снимка: БНТ

Топъл юли, с типични летни температури, умерени количества валежи, такъв месец ни очаква според климатолога проф. Георги Рачев. Типично , в този месец се задават т.нар. "тежки нощи", в които разхлаждане няма.

Тази събота и неделя има условия за купесто- дъждовна облачност и дъжд, предупреди той, с уговорката, че за жалост градушките могат да се прогнозират най- много ден преди това.

Като член на ръководството на Българската асоциация на туристическите агенции, проф. Рачев коментира състоянието на туристическия бранш, силно ударен от корона- кризата.

"Губим огромни пари. В България през м. май са дошли 11 туристи, а трябваше да около 300 000."

Трябва по- дългосрочна прогноза за сетра, но нашето министерство стои на сянка от проблема, каза още проф. Рачев.
Още от категорията

Лично номинирах Борисов за водач на листата в Пловдив

Засега няма официално потвърждение за водещата позиция на Бойко Борисов като водач на листата в Пловдив, докато това не бъде утвърдено от висшия партиен орган. Това каза в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив градският лидер на ГЕРБ  и бивш кмет Иван Тотев. Това, което мога да кажа, че той е моята номинация, но това е лично решение. Очаква..

обновено на 27.01.21 в 11:33

Ресторантьори от Пловдивска област на протест в столицата

Собсвеници на заведения и ресторанти от Пловдив и областта се включват в националния протест, който се организира от Асоциацията на заведенията и от Сдружението на заведенията в България. Той ще се състои в 12 часа пред Министерски съвет и е под надслов   "МАРШ към Свободата". В декларация се казва, че на среща с министъра на..

публикувано на 27.01.21 в 10:23
Дигитален Център в Старинен Пловдив

Сривът на дигиталния Пловдив - научен или ненаучен урок

Дигиталното културно наследство на Пловдив - възстановено в мрежата, но не напълно  Преди 2 месеца в разследване на Радио Пловдив за първи път заместник кметът Пламен Панов обяви причината за отсъствието на дигиталното културно-исторически наследство на Пловдив в интернет с думите:  „Сървърното пространство беше препълнено и вследствие на..

обновено на 26.01.21 в 17:04

Хотелиери и ресторантьори: 30% от бранша гарантирано фалират!

Ресторантите отварят за клиенти на 1 март, а нощните заведения - 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка.  Това решиха във вторник на среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов собствениците на ресторанти, нощни клубове и други заведения. От своя страна здравният министър обеща, че до края на..

публикувано на 26.01.21 в 16:03
язовир Въча

Проектът "Въча" ще струва половин милиард лева

„Изграждането на водоснабдителна мрежа от язовир Въча към Пловдив и селищата в региона може да започне в рамките на една година. Очакваме само решението на  експертния съвет в Областната администрация, насрочено за 10 ти февруари , за да преминем към следващата стъпка  - изготвяне на „Идейно технически проект“. Това заяви в предаването „Ден..

обновено на 26.01.21 в 15:42