Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдив е в Топ 5 по резултати сред градовете в страна

В МГ пак най-много отличници сред седмокласниците в Пловдив

199 точки получи Велислав Борисов от ОМГ-Пловдив

Като успешна обявиха кампанията в 7 клас за изпитите по математика и български език и литература от РУО-Пловдив. От там съобщиха, че учениците от  Пловдив и областта имат по-висок успех от средния за страната, както по математика, така и за БЕЛ.

 

Най-високи по традиция са оценките в Математическа гимназия Пловдив, където 58 деца имат среден успех по двата предмета 182 точки, те са следвани от значително повечето на брой деца - 203, които учат в Средно училище „Свети Патриарх Евтимий“. Там по БЕЛ средният резултат е 77,65 точки, а по математикика е 65,53, при среден за областта 36,7 точки. На трето място в Пловдив е училище „Душо Хаджидеков“ със среден резултат 137 точки.

Най-зле са се представили учениците от ОУ "Пенчо Славейков", където имат само 18 точки средно по двата предмета.

Най-високите резултати са на 5 ученици – те имат по 99 точки по БЕЛ в пет пловдивски училища. Това са МГ „Академик Кирил Попов“, Основните училища „Княз Александър I“, „Алеко Константинов“ и средните „Черноризец Храбър“ и „Св. К.К.Философ“. 100 точки по математика имат 31 деца, основно те са от Математическата гимназия и „Княз Александър I“.

Eто и имената на отличниците в МГ Пловдив: 1 място със 199 точки - Велислав Борисов, на 2 място са две деца, Димитър Арденски и Мила Костадинова, на 3 място е Виктория Василева и на 4 място е Демира Недева. Тя представи страната ни през юни на състезание по математика със златен медал в САЩ.

Статискитата сочи още, че има по-висок резултат от теста по математика, спрямо предходни години. Това е така, защото избираемите отговори на задачите не са били трудни за повечето явили се на изпита.

Важните срокове са от 3 до 7 юли - подаване на документите за гимназиите. Съветът на Рангел Райчев, председател на Комисията за прием след 7 клас в РУО –Пловдив е: "Попълвайте и подвайте документите онлайн, за да се пази здравето на деца и родители! Пишете повече желания при подаване на документите!"

Първото класиране ще се обяви до 13 юли, а до 16 юли всички приети трябва да се запишат в училището, което са избрали.

Галерия

Още от категорията

Отличиха пловдивски учители с приза "Учител на годината"

Педагози от ОУ „Гео Милев“ в Пловдив получиха 3 отличия от националния конкурс на Синдиката на българските учители „Учител на годината“ в навечерието на 24 май. Анелия Кирова, която от 8 години ръководи успешно школото, получи специална награда „Директор на годината“ от председателя на СБУ д-р Янка Такева. Сред удостоените с приз в същата..

публикувано на 15.05.21 в 16:23

В Батак честват 145-та годишнина от Априлското въстание

В Батак започнаха проявите, посветени на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.  По обяд участниците в литийно шествие се поклониха пред паметните места от Април 1876 г. В 15.00 ч. бяха наградени победителите от националния конкурс „От Батак съм, чичо“. От 16.00 часа е началото на възстановката, посветена на подготовката и..

публикувано на 15.05.21 в 15:40

ЦИК решава кой ще оглави РИК в Пловдивска област и в Пазарджик

Районната избирателна комисия за Пловдив-град ще бъде председателствана от Спас Шуманов от ГЕРБ/СДС, стана ясно след консултациите между парламентарно представените политически сили и временно изпълняващия длъжността областен управител Петър Петров.  Спас Шуманов е бивш изпълнителен директор на Летище Пловдив и понастоящем е член на Борда на..

обновено на 15.05.21 в 14:50

Над 100 доброволци чистиха Сахат тепе, изнесоха тонове отпадъци

Над 100 доброволци и повече от 50 души административен персонал и работници от "Градини и паркове" се включиха в днешното почистване на Дановия хълм. Акцията е съвместна между Община Пловдив, район "Централен", "БГ Бъди активен", други сдружения и фирми.  "Благодарни сме на всички хора, които активно помагат за опазването и развитието на..

обновено на 15.05.21 в 14:22
Фратьо Куртев

Спешен ремонт спасява сопотската болница

От спешен оздравителен ремонт се нуждае сопотската болница за долекуване “Иван Раев“, установи Временната комисия към Общинския съвет, създадена да проучи и анализира състоянието на местната болница. Петчленната комисия излезе с подробен доклад относно финансите, управлението и състоянието на материално-техническата база. Препоръчва се..

публикувано на 15.05.21 в 11:05