Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проблем е едностранният подход по казуса Бобокови

"Ако бе отразена по комуникацията на господин Бобоков и двете гледни точки на прокуратурата - че той е общувал с лица от висшите етажи на властта, с президента и премиера, това не би било проблем. 

Проблем е единствено едностранният подход, който налага прокуратурата-да публикува кореспонденция единствено между президента и господин Бобоков, пемълчавайки и недавайки гласност на това, че по същия начин в този, ако можем да го наречем скандал, е замесен и министър-председателят", коментира по Радио Пловдив правният експерт Иван Брегов.

"Друг въпрос е дали само по себе си това поведение е престъпно, дали са предприети някакви действия, които все пак са стигнали до някакво решение, което да формира президентът или министър-председателят от тази кореспонденция. Това съдът ще прецени", каза още Брегов.

Според него за това поведение на прокуратурата има много причини, които по думите му, са се наслагвали с години.

 "Именно защото прокуратурата, макар и да заема място в съдебната власт и да има статут на независимост по Конституция, тя се ползва за съжаление с политическа зависимост, без да се отваря към обществото, без да дава обяснения защо едностранчиво избира да преследва наказателно някого и да премълчава или да прикрива другиго. Това са наслагвани с години проблеми и липсата на политическа смелост да бъдат решени предполага, че те ще се повтарят и занапред", прогнозира Иван Брегов.

Според него от публикуваните факти не са налице достатъчно доказателства да бъде под.вдигнато обвинение на братя Бобокови за търговия с влияние, каквото намерение изрази по-рано днес главният прокурор Иван Гешев


Още от категорията

Нови 30 легла за болни с коронавирус в Смолянска област

30 допълнителни легла ще бъдат определени за прием на болни с коронавирус в болниците в Смолян и областта, каза пред Радио Пловдив д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ СМолян. 15 от тях ще бъдат в областната болница. Така там ще има 70 легла са болни с ковид, 9 от които за интензивно лечение. Общо в областта за лечение на хора с коронавирусна инфекция ще..

обновено на 28.10.20 в 15:54
Паметникът на трите поколения край Перущица

Перущица с доброволческа акция за Деня на будителите

Заради увеличения брой заболели от КОВИД-19 и затягането на противоепидемичните мерки в страната община Перущица отмени честването в Дановото училище за Деня на народните будители.  Вместо това го замени с нетрадиционна проява на открито. На 1 ноември доброволци ще почистят Паметника на трите поколения и района около него. Инициативата е..

публикувано на 28.10.20 в 13:00

38 учители и 35 ученици са с Ковид 19 в Пловдив и областта

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. Разговор с Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия.  Внезапни проверки за спазване на противоепидемичните..

обновено на 28.10.20 в 11:42

Бюджет 2021 е напълно кампаниен и ни чака дългова криза

Повече пари за здравеопазване през 2021 година, и още пари за заплати, запазаване на работни места, това декларираха от правителство за бюджета след като президентът Румен Радев заяви, че той е "разоряващ". Отделени са 1 млрд. 650 млн. лева за домакинствата,  577 млн. за бизнеса, 749 млн. лева свързани с държавните структури, за борба с коронавируса...

обновено на 28.10.20 в 10:37

Съгласяваме се с мерките за две седмици в баровете и клубовете

От четвъртък, 29 октомври, в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, сред които са и тези свързани със заведенията.  Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.  Деян Найденов, собственик на 11 нощни заведения в Пловдив каза пред Радио..

публикувано на 28.10.20 в 10:02