Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Раздадоха наградите на фондация "Енчо Керязов"

На стилна церемония на Римския стадион в Пловдив бяха връчени годишните награди на фондация "Енчо Керязов".

Състезателните категории, в които се надпреварваха децата, бяха три  - „Изкуство”, „Образование” и „Спорт”. Комисия от седем души, съставена от известни общественици и дейци, разглеждат кандидатурите и избират номинирани и победители в съответните категории.

Номинираните талантливи деца и младежи във всяка категория получават плакет и грамота на Фондацията, както и награди от партньорите ѝ. Победителите във всяка категория получават дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия за финансиране на тяхно участие в избран конкурс или състезание. Присъждат се и наградите „Личност на годината” и „Дарител на годината”, „Спортисти с физически увреждания“.

От страна на Община Пловдив, участник в церемонията бе заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който връчи специална награда – чек на стойност 1000 лева от името на кмета Здравко Димитров. Неин получател стана Юлиан Йосифов Станчев – ученик в 9-ти клас  на Национално училище за музикално и танцово изкуство  "Добрин Петков" гр. Пловдив, който бе един от тримата номинирани в Категория Изкуство.

Музикантите и артистите от Опера Пловдив - музикален домакин на събитието, бяха подготвили бляскава програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев - лауреати на Фондация "Енчо Керязов" и Юлия Йорданова - Керана, позната на зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и участието си до финала на „Гласът на България“.

Галерия

Още от категорията

Традиции и бъдеще в България

Семейни традиции и уроци по живот! Така можем накратко да опишем историята на днешния събеседник Митко Кацев – инжинер по компютърни науки, със специалност киберсигурност и четвърто поколение пчелар.Една колкото романтична история, толкова и перспективна от гледна точка на професионално развитие със смисъл! Главните герои в нея са Митко и..

обновено на 11.08.20 в 14:45

8-годишният Борис Дюлгеров с ново световно признание

8-годишният пианист Борис Дюлгеров от Школата по пиано при Народно читалище "Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г." с преподавател Росица Грозданова триумфира на два международни музикални конкурса - в Залцбург, Австрия и Ню Йорк, САЩ. Борис спечели в конкурса "GOLDEN CLASSICAL MUSIC AWARDS" в Ню Йорк първа награда в категория пиано до 8 годишна..

публикувано на 10.08.20 в 13:57

Концертмайсторът Мичо Димитров - за музите и кризите

Разговор с концертмайстора на Пловдивската опера  Мичо Димиров за отражението върху хората на изкуството на кризите от тази година, първо пандемията с Ковид 19, а след това и протестите. Известният цигулар сподели, че  както повече от хората на изкуството, и той трудно се е справил с изолацията, наложена от коронавируса, затова е правил опити..

публикувано на 10.08.20 в 13:12

Преге - предаване за света на книгите, 08 - 21 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 08.08.2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Рубрика „Матрицата” ( книги , свързани с актуалния календар ) 09.08.  1910 е роден Робърт ван Хюлик. От него: Лабиринтът на съдия Ди. Труд 2008   1914 е родена Туве Янсон . За нея: Буел..

публикувано на 10.08.20 в 10:14

Изложба за Марица - реката на биоразнообразието

"Река на биоразнообразието" - това е мотото на изложба, посветена на река Марица, която се открива в Природонаучния мозуй в Пловдив. Изложбата разкрива по интересен и въздействащ начин какво природно богатство е реката, кои са някои от най-ценните видове животни, срещани там, как и защо да ги опазваме.  Експозицията включва р еалистични макети на..

публикувано на 08.08.20 в 11:08