Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивчанинът Тодор Рогошев представя БГ младежите в ООН

Другият младежки представител на България е Кристиана Стоянова

Пловдивчанин е един от новите български младежки делегати към ООН с мандат 2020/2021 г. Тодор Рогошев е възпитaник на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и професионалните му интереси са международното право и международните отношения. 

Той бе избран по време на официална церемония в Министерството на външните работи. 

Тодор Рогошев от ПУ „Паисий Хилендарски” и Кристиана Стоянова  от СУ “Климент Охридски” ще работят с мандат от 18 месеца. Те ще представляват българската младеж на най-високо междуправителствено ниво и ще защитават мнението на българската младеж на национално и международно равнище.

В комисията по избор на финалния етап от тазгодишния конкурс участваха представители от Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Национален младежки форум, сдружение „Национална младежка карта” Българска платформа за международно развитие и Дружество за ООН в България.

Освен многобройните състезания по дебати, Тодор Рогошев е участвал в престижното състезание по международно право PhilipJessup като през 2018 година е отличен като най-добър оратор на националните кръгове.

Другият младежки представител на България е Кристиана Стоянова. Тя е бакалавър по “История” и магистър “Кризи, конфликти и дипломация” в Софийски университет, както и магистър Международни отношения в Утрехтския университет.

По време и след образованието си в България е живяла в Чехия, Италия, Португалия, Холандия и Белгия за различни обмени и стажове.

Сред тях са стажове в Българския Културен Институт в Рим, българското посолство в Хага, както и Генерална дирекция “Образование, младеж, спорт и култура” на Европейската комисия


Галерия

Още от категорията

Стрелба между жители на "Шекер махала" и "Арман махала"

42-годишен мъж е в болница, но без опасност за живота, след като е бил прострелян с газов пистолет. Инцидентът станал късно снощи след сбиване на четирима мъже в парк "Рибница", съобщават от пловдивската полиция.  Спречкването между четиримата -  двама от "Шекер махала" на 17 и на 29 години и други двама от "Арман махала" -  на 19 и на 42 години,..

публикувано на 11.08.20 в 18:45

Цистерна с битум се взриви до Беденски бани, пострадали няма

Цистерна, превозваща битум, се е запалила по пътя близо до село Беден в посока Широка лъка, където се полага асфалтова настилка. Екипи на пожарната, както и на полицията, са се отзовали на сигнала за инцидента, станал малко след 17.00 часа. Жертви и пострадали няма, само материални щети, съобщи заместник-областният управител на Смолян Адриян..

публикувано на 11.08.20 в 18:21

Започва цялостен ремонт на пътната и ВиК мрежа на Пещера

В община Пещера официално стартира цялостен ремонт на основната пътна и ВиК-инфраструктура, като с това ще се реши проблема с качеството на питейната вода в района.  Вече са получени определените с министерско постановление от края на миналата година  1 200 000 лева, а общината ще участва и със собствени средства. Ще бъдат ремонтирани..

публикувано на 11.08.20 в 14:32

Започна реконструкция на водопровод в местността "Паниците"

Със символична първа копка започна реконструкцията на водопровод за питейна вода в местността „Паниците“ край Калофер. Съоръжението е с дължина 1 200 метра и ще захранва над 30 абонати в района – хотелски бази и къщи за гости. Обектът се изпълнява по договор за съвместна дейност между община Карлово и ВиК Пловдив и е един от приоритетните за..

публикувано на 11.08.20 в 13:35

Две лаборантки присвоили 11 000 лв. от фалшиви изследвания

Пловдивският Районен съд гледа  делото срещу двете ръководителки на медико-диагностична лаборатория „МИЛАБ“ ЕООД – Пловдив.   Собственичката Николета Димитрова и управителката  Милена Божилова са обвинени в присвояването на крупни суми от фалшифицирани изследвания.  Според прокуратурата, в  периода ноември 2014г. – март 2015г.  лабораторията е..

публикувано на 11.08.20 в 13:34