Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха извънредната обстановка до края на юли

| обновено на 06.07.20 в 15:25

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде продължена с още две седмици. 

Мярката е превантивна и е с цел властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министър Ананиев съобщи, че предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни щабове и местните районни здравни инспекции ще имат право да въвеждат свои мерки съобразно конкретната ситуация по места.

Предвижда се масовите мероприятия, дори и на открито да се намалят до минимум, каза още министър Ананиев.

До дни той ще издаде нови заповеди за удължаване на извънредната ситуация и за влизането в страната ни на чужди граждани.

Стана ясно също, че 25 футболисти от футболен клуб "Черно море" и четирима от "Царско село" са дали положителни проби за коронавирус.

По този  повод се обмисля футболните мачове отново да се играят без публика.

Съобщено беше също, че до края на месеца може да стане факт българското лекарство срещу коронавирус, което все още е в етап на изпитание и ще се казва "Ивермек

Стана ясно, че наш български екип е много близо до откриване на лекарство срещу Ковид-19, както вече е стартирало и неговото клинично изпитване. Изпитването се провежда в девет болници в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още  четири деца  в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при  три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на  момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна зона

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33