Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КЦМ дари ехограф на урологията на УМБАЛ "Пловдив"

Модерен ехограф дари КЦМ АД на Клиниката по урология на УМБАЛ „Пловдив“. Апаратът е част от продължителен ангажимент, който металургичната компания има към клиниката, подчерта нейният началник професор Димитър Шишков:

„Искаме да изразим нашата дълбока благодарност. Това, което казвам за пореден път е, че единственото предприятие, което мисли за здравеопазването, и то сериозно-като помощ като благотворителност за нашето закъсало здравеопазване- това е КЦМ. Факт, който те за пореден път доказаха със закупуването на новия ехограф. С него ние ще прецизираме диагностиката на всички онкоболни в нашия регион и не само в него. Защото нашата клиника обслужва почти цяла Южна България, а имаме пациенти и от София, Варна и Бургас.

Те дадоха едно рамо в новото лечение и диагностика на урологично болните. Ако не беше КЦМ, урологията нямаше да може да работи. Защото в последните 15-20 години 80% от закупената апаратура е именно от тях“.

Досега ползваният от клиниката апарат е закупен отново от КЦМ. Той е на близо 20 години, но продължава да работи, допълни проф. Шишков.

„С него се преглежда долу в кабинета, докато новият апарат ще бъде ползван най-вече за оперативна дейност. С него можем да разбиваме камъни през кожата на пациента. Можем да правим и прецизна диагностика на рака на простатата, на пикочния мехур, на бъбреците. С това ние отиваме на едно европейско ниво в диагностиката.

Това пък ни дава възможност да пестим други средства, които са свързани с компютър томограф, с ядрено-магнитен резонанс, които са много скъпи изследвания. Това е апарат, който ни дава почти 90-100-процентова точност в диагностиката“.

Румен Цонев, който е главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп, подчерта, че дарителството е постоянен ангажимент на компанията. В конкретния случай това е стремеж да се окаже помощ в лечението на урологичните заболявания в момент, в който пандемията от коронавирус привлича основното внимание и ресурс:

„Това е част от нашата програма за корпоративна социална отговорност. Това е част от нещата, които ние правим за хората, с които живеем в нашия град. Да помогнеш на българското здравеопазване е нещо дълбоко осъзнато. Чрез този акт ние се опитваме да напомним, че човек за съжаление се среща не само със заразни болести, а и с други, чието лечение не търпи отлагане. Това дългогодишно сътрудничество, което имаме с Киниката по урология м УМБАЛ „Пловдив“ за нас е важно да продължи. Те знаят, че имат един приятел, който-когато има възможност-ще им помогне“.

„С този апарат, както и с останалите дарени от КЦМ, които преди около месец представихме, клиниката става една от най-модерните в България“, каза д-р Динчо Генев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Пловдив".

На церемонията присъстваха и инж. Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД, както и д-р Дарина Кръстева, която е ръководител служба "Трудова медицина" в КЦМ АД.

Всяка сряда екип на клиниката ще преглежда болни с урологични проблеми в Центъра за здраве в КЦМ.


Галерия

Още от категорията

Intelligent Music Project: Позитивни послания с последствия

Един добър проект може да се разгърне, но повечето рядко надскачат потенциала си. Тъкмо това надскачане маркира пътя на Intelligent Music от благороден опит за популяризиране на българската музика в преливане на концепцията към един мащабен международен проект, изпълнен с важни послания.    В днешно време рядко може да се каже че текстовете в..

публикувано на 23.07.20 в 14:03

Можеш да рекламираш тук!

  Рекламен формат*    Позиция Продължителност Цена**   Banner 728 x 90 горе център   Всички страници 1месец   250,00 лв.    Banner 300 x 250 горе дясно   Всички страници 1месец..

обновено на 16.06.20 в 14:11

Пресклуб и Културен център на Радио Пловдив

ТАРИФА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ УСЛУГИ ОТ ОТДЕЛ ЗВУКОЗАПИС  НА РРС ПЛОВДИВ 1.  Ползване на Студио 1 на Радио Пловдив за музикални записи по многоканална или двуканална технология: -   до 5 микрофона………………………..………………. 24лв. / час - до10 микрофона………………………..……………… 30лв. / час -  смесване и мастериране....……………………..……  24лв. / час -..

обновено на 16.06.20 в 14:11

КЦМ инвестира в нови екологични проекти

КЦМ АД е най-голямата компания за производство на цветни и благородни метали в Югоизточна Европа с износ за почти целия свят. Основните продукти, металите олово и цинк, са с чистота съответно:  мин. 99,99% и 99,995%. С иновативни и екологични технологии КЦМ 2000 Груп поддържа лидерски позиции в производството на цинк и олово. През 2016-та в..

публикувано на 04.06.20 в 13:26

Конкурс за Национална стипендия КЦМ

КЦМ 2000 АД отново инвестира в образованието на талантливи млади българи и за втора поредна година обявява конкурс за седем стипендии за академичната 2020/2021 учебна година. Могат да кандидатстват студенти, които са български граждани, нямат навършени 25 години, обучават се в редовна форма за придобиване на висша образователна степен..

обновено на 11.05.20 в 08:04