Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

КЦМ дари ехограф на урологията на УМБАЛ "Пловдив"

Модерен ехограф дари КЦМ АД на Клиниката по урология на УМБАЛ „Пловдив“. Апаратът е част от продължителен ангажимент, който металургичната компания има към клиниката, подчерта нейният началник професор Димитър Шишков:

„Искаме да изразим нашата дълбока благодарност. Това, което казвам за пореден път е, че единственото предприятие, което мисли за здравеопазването, и то сериозно-като помощ като благотворителност за нашето закъсало здравеопазване- това е КЦМ. Факт, който те за пореден път доказаха със закупуването на новия ехограф. С него ние ще прецизираме диагностиката на всички онкоболни в нашия регион и не само в него. Защото нашата клиника обслужва почти цяла Южна България, а имаме пациенти и от София, Варна и Бургас.

Те дадоха едно рамо в новото лечение и диагностика на урологично болните. Ако не беше КЦМ, урологията нямаше да може да работи. Защото в последните 15-20 години 80% от закупената апаратура е именно от тях“.

Досега ползваният от клиниката апарат е закупен отново от КЦМ. Той е на близо 20 години, но продължава да работи, допълни проф. Шишков.

„С него се преглежда долу в кабинета, докато новият апарат ще бъде ползван най-вече за оперативна дейност. С него можем да разбиваме камъни през кожата на пациента. Можем да правим и прецизна диагностика на рака на простатата, на пикочния мехур, на бъбреците. С това ние отиваме на едно европейско ниво в диагностиката.

Това пък ни дава възможност да пестим други средства, които са свързани с компютър томограф, с ядрено-магнитен резонанс, които са много скъпи изследвания. Това е апарат, който ни дава почти 90-100-процентова точност в диагностиката“.

Румен Цонев, който е главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп, подчерта, че дарителството е постоянен ангажимент на компанията. В конкретния случай това е стремеж да се окаже помощ в лечението на урологичните заболявания в момент, в който пандемията от коронавирус привлича основното внимание и ресурс:

„Това е част от нашата програма за корпоративна социална отговорност. Това е част от нещата, които ние правим за хората, с които живеем в нашия град. Да помогнеш на българското здравеопазване е нещо дълбоко осъзнато. Чрез този акт ние се опитваме да напомним, че човек за съжаление се среща не само със заразни болести, а и с други, чието лечение не търпи отлагане. Това дългогодишно сътрудничество, което имаме с Киниката по урология м УМБАЛ „Пловдив“ за нас е важно да продължи. Те знаят, че имат един приятел, който-когато има възможност-ще им помогне“.

„С този апарат, както и с останалите дарени от КЦМ, които преди около месец представихме, клиниката става една от най-модерните в България“, каза д-р Динчо Генев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Пловдив".

На церемонията присъстваха и инж. Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД, както и д-р Дарина Кръстева, която е ръководител служба "Трудова медицина" в КЦМ АД.

Всяка сряда екип на клиниката ще преглежда болни с урологични проблеми в Центъра за здраве в КЦМ.


Галерия

Още от категорията
Главният изпълнителен директор на холдинга  инж. Румен Цонев със сипендиант на КЦМ

КЦМ 2000 Груп представи новите си стипендианти

На среща в КЦМ 2000 Груп бяха представени стипендиантите от националния конкурс „Стипендия КЦМ“ за 2020/2021 академична година. Това са 8 момичета и момчета, студенти различни специалности в български и чуждестранни университети. Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в дружеството, дава повече информация за проекта:..

обновено на 10.09.20 в 07:04

Intelligent Music Project оглавиха две рок класации в Гърция

Българската рок група Intelligent Music Project не спира да жъне успехи в съседна Гърция! След като вече трета поредна седмица българската супергрупа на д-р Милен Врабевски не слиза от върха на престижната рок класация на гръцкото Rock Radio 104 . 7 , големият хит на групата „ Every time “ покори още един връх в южната ни съседка –..

обновено на 10.09.20 в 07:04

Персенк Ултра се проведе отново с подкрепата на КЦМ 2000 Груп

За осма поредна година КЦМ 2000 Груп подкрепи като Генерален спонсор  планинския маратон Персенк Ултра, което се проведе между 21 и 23 август 2020 г. Румен Цонев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД и инж. Петър Петров, Заместник-кмет на Община Асеновград, поздравиха участниците и пожелаха успех. Стартът беше даден в 18:00 часа на пл...

обновено на 27.08.20 в 15:12

Можеш да рекламираш тук!

  Рекламен формат*    Позиция Продължителност Цена**   Banner 728 x 90 горе център   Всички страници 1месец   250,00 лв.    Banner 300 x 250 горе дясно   Всички страници 1месец..

обновено на 27.08.20 в 15:10

Инвестирайки в рудодобива, КЦМ 2000 Груп съхранява четири общини в Родопите

Интервюто на Екатерина Костова с Главния оперативен директор в Акционерно дружество КЦМ 2000 Стоян Пехливанов чуйте в прикачения файл. Около 30% от производството на олово и цинк в България се дължи на суровинната обезпеченост в минните предприятия в Лъки и Мадан. Информацията е на главния оперативен директор в Акционерно дружество КЦМ 2000..

публикувано на 17.08.20 в 13:31