Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обрат! Шефът на Онкото получи 3 години условно заа томографа

| обновено на 08.07.20 в 07:04

Апелативнит съд отмени изцяло оправдателната присъда на бившия шеф на Онкоцентъра Красимир Вальов и го осъди за сделката с томографа. 

Ето и конкретното съдебно решение :

"Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Окръжен съд – Пловдив в оправдателната й част като вместо това постанови, че признава посъдимият д-р К. В. за виновен в това, че на 31.08.2016 г. в гр. Пловдив като управител на „Комплексен онкологичен център - Пловдив“ ЕООД, в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл. 93, т.1, б. „б“ от НК и възложител по Закона за обществените поръчки, не е положил достатъчно грижи за възложена му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, с Решение № 185/31.08.2016г. открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ-Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС, която завършила със сключването на договор, въз основа на който от „Меркурий комерсиал“ ООД доставили 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ-Пловдив“ ЕООД с цена на томографа - 898 000 лева без ДДС и от това са последвали значителни щети за „КОЦ-Пловдив“ ЕООД в размер на 254 777 лева без ДДС, сума, явяваща се разликата между стойността на томографа по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф, поради което и го осъжда на „ Лишаване от свобода“ за срок от 3 години и ГЛОБА в размер на 2 000  лева.

  НА ОСНОВАНИЕ чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наложеното на подсъдимия КРАСИМИР СПАСОВ ВАЛЬОВ наказание „ Лишаване от свобода“ за срок от 3 /три/ години с изпитателен срок от 5 /пет/ години, считано от влизане на присъдата в законна сила.

  ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред ВКС на Република България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново глобени пешеходци в Пловдив, проверките продължават

Близо 70 пешеходци са санкционирани по време на спецакции на полицията през миналата седмица в Пловдив и региона. За наближаващите празници около Великден сектор "Пътна полиция" ще осигури засилено полицейско присъствие по всички входно-изходни артерии на града. 66 нарушения, за които са глобени пешеходци, са констатирали служителите на..

публикувано на 26.04.24 в 17:36

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51