Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши полицаи отиват в затвора за грабеж на контрабандни цигари

| обновено на 08.07.20 в 18:34

Между 3 и 6 години затвор получиха полицаите, извършили грабеж на незаконни цигари от бус и взели подкуп от 20 000 лева преди 3 години.

Петър Атанасов и Стефан Модев ще лежат зад решетките по 6 години, Георги Илиев 5 години, Валентин Гоцев 4 години, Желязко Колев 3 години – реши Пловдивският окръжен съд.

 Модев и Атанасов са осъдени за грабежа. Отделно Модев, Гоцев и бившият шеф на Районното управление в Раковски Георги Илиев, Колев и Христов са осъдени за получаване на подкупа от 20 000 лева.

Първите двама – Атанасов и Модев, са отнели със сила и заплашване 5 000 кутии цигари, марка „Busi-nees royals“ за общо 37 500 лева, както и: 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева плюс кожен калъф за документи, всичко отнето на обща стойност 41 500 лева от търговеца на нелегалните папироси.

През май 2017 г. той карал с буса си цигари без бандерол. Когато стигнал до кръстовище до парк „Лаута“, спрял на светофар. Петър и Стефан знаели какво вози търговеца от „Столипиново” и затова спрели буса му за проверка в парка. Там му разпоредили да слезе, поставили му белезници на ръцете и го заплашили, че ако не им се подчинява, ще влезе в затвора. През това време на мястото  пристигнал друга кола -  „Фолксваген Пасат“, в който натоварили 5 000 кутии цигари без бандерол от буса. От кожена чанта в колата на търговеца взели еврото, турските лири и левовете.

След това престъпление и арестите на Модев и Атанасов, от дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР започнали да разследват получени информации за замесени и други полицаи. 10 месеца по-късно били закопчани: началникът на РУП Раковски Георги Илиев и подчинените му „младши разузнавач” в група „Криминална полиция Валентин Гоцев и младши инспектор Желязко Колев.

Търговецът на цигарите без бандерол получил призовка да се яви в Районното управление в Раковски. Според прокуратурата преди това Стефан Модев, Георги Илиев, Валентин Гоцев и Желязко Колев се били договорили да го извикат. Там те му казали, че „работата е сериозна” и поискали  20 000 лева, за да не го разследват. Няколко дни по-късно на полски път край село Войводиново Стефан Модев чакал в черен джип, когато свидетел му предал парите. Модев скъсал снимката на търговеца и разделил парите с останалите под пагон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство ще се включат военнослужещи. При необходимост в гасенето ще..

обновено на 17.07.24 в 08:51

И днес гасят пожара край Стрелча

Потушаването на пожара край Стрелча продължава и днес. Късно вчера, единият фронт на огъня, в посока Стрелча , бе локализиран. Прокарването на просеки от другия фронт на пожара, в посока Копривщица, продължи и през нощните часове.  Към момента все още не е ясно каква площ от горския фонд е опожарена. В гасенето  участват всички противопожарни..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли Православната църква почита света Великомъченица Марина. Според житието й тя била дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век. Възпитана от баща си в идолопоклонничество, но Бог й дал да узнае истината и я призовал при себе си. Загинала е мъченически едва на 16 години (около 270 г.). По повод празника в храм „Св. Марина“..

публикувано на 17.07.24 в 08:51

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17