Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с молба за публика на плейофа срещу Славия

"Канарчетата" се надяват да имат подкрепа от своите фенове срещу Славия
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) отправи молба към Националния оперативен щаб и Българския футболен съюз да позволят публика да наблюдава плейофа за Лига Европа срещу Славия. Мачът е тази неделя от 20:15 часа на стадион "Славия" и трябва да се играе пред празни трибуни заради мерките срещу COVID-19.

"Канарчетата" настояват, че феновете и на двата отбора заслужават да се насладят на играта на сноите любимци, които достигнаха до важния плейоф след неимоверни усилия през целия сезон. Естествено, ще бъдат спазени всички мерки за безопасност - сядане през една седалка или разстояние между зрителите от 1.5 метра за секторите без седалки.

Ето цялата молба на Ботев (Пловдив):

„От началото на извънредното положение в България, ПФК Ботев Пловдив спазва всички противоепидемични мерки. Нашият Клуб следи стриктно изискванията, определени от Националния оперативен щаб и Правителството на Република България, като изказва своите адмирации за начина, по който ръководните органи се справиха с тежката за страната ни обстановка.

В неделя предстои да се изиграе финалният плейоф за определяне на последния представител на България в Лига Европа. В мача ще се изправят отборите на Славия (София) и Ботев (Пловдив).

ПФК Ботев Пловдив се обръща към Националния оперативен щаб и БФС с молба двубоят ДА НЕ СЕ играе без публика. Нека позволим на феновете на двата тима да се насладят на сблъсъка, за който двата клуба положиха неимоверни усилия през целия футболен сезон.

Футболът е за феновете и именно поради тази причина ние призоваваме привържениците да бъдат допуснати до трибуните на стадион „Славия“. Разбира се, ако това бъде позволено, зрителите ще спазват заложените от Националния оперативен щаб противоепидемични мерки, а именно сядане през една седалка или разстояние между зрителите от 1.5 метра за секторите без седалки.

С уважение,

ПФК Ботев Пловдив“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17