Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

267 са случаите на коронавирус, 19 в Пловдив

| обновено на 17.07.20 в 13:47

8114 вече са случаите на Covid-19 в България потвърдени от влизането на заболяването у нас. Това показват данните в Единния информационен портал. 267 са потвърдените случаи през изминалото денонощие при направени над 6500 ПСР-теста. 

Дневните проби отново достигат рекорден брой. Излекувани са 86 души, а четирима са починалите с коронавирус. 582-ма души със заболяването остават в болница, 28 са в интензивни отделения. 

Отново най-много са новите потвърдени случаи в столицата София - 95. Във Варна те са 36, 19 в Пловдив, 15 в Благоевград. В пет области в страната няма информация за нови заразени в четвъртък.

РЗИ Пазарджик информира за пет потвърдени положителни проби за коронавирус през последното денонощие за област Пазарджик. Четирима от тях са в болница, а един е поставен на домашна изолация.

От Пазарджик са две положителни проби:  мъж на 73 години от град Пазарджик е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на „МБАЛ Пазарджик“ и жена на 45 години, на домашна изолация.В болници са мъж на 58 години от Септември, 55-годишна жена от Пещера, както и 39-годишен мъж от  с. Побит камък, общ. Сърница.

Новоустановените със коронавирусна инфекция за Смолянска област са три жени и един мъж. От тях двама са от община Смолян и по един от общините Рудозем и Мадан. 

В Инфекциозно отделение на областната болница са настанени две жени на 64 г. с пневмония. 27-годишен мъж и жена на 61 г. са със симптоми на остра вирусна инфекция, изолирани на домашно лечение под наблюдение на личен лекар. Сред заразените е медицински специалист от болницата в Мадан.

Предстои проучване за установяване на контактните лица и предприемане на противоепидемични мерки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Труд и Войводиново протестират за по-добър транспорт

Два протеста в един и същи час предстоят днес в селата Труд и Войводиново. И в двата се настоява за по- добра транспорта връзка с града, където работят и учат голяма част от жителите им. За по- малко от месец това е втората демонстрация на недоволство по темата.  И двата протеста започват в 15 часа. Хората от Труд настояват автобус номер 1 от..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Минимален ръст в цените на някои храни

Минимално повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната се наблюдава и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Цената на кравето сирене се повишава с 0,8 на сто до 11,36 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поевтинява с..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Връчиха наградите за поезия "Добромир Тонев"

На тържествена церемония на Римския стадион бяха наградени победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“.  Участие в него взеха общо 82 млади автори от цялата страна. За втора поредна година журито реши да не се присъжда първа награда. Второто място е за Петрана Петрова от Враца. Третата награда спечели Мария Куманова от..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Загасиха напълно пожара в депото в Цалапица

15 часа след възникването на огъня вече напълно е потушен пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от община Пловдив.  Локализираха пожара в депото на Цалапица Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно още няколко часа. По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира..

обновено на 13.10.24 в 08:37

В Столетово десетки участваха в бдението в памет на убит мъж

В карловското село Столетово десетки хора дойдоха да поднесат цветя, да запалят свещ и да се поклонят в бдението в памет на убития Борис Кисьов.  Възпоменателната проява бе организирана от  Инициативния комитет “Столетово - единни за справедливост”.  В бдението участва и синът на убития Нено Кисьов, който се е върнал от чужбина преди часове...

публикувано на 12.10.24 в 15:38