Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват Наградата на Карлово тази вечер

Четири са номинациите за Наградата на Карлово тази година, която традиционно се връчва в навечерието на 18 юли – рождения ден на Левски и празник на града. 

Това са Националният музей „Васил Левски“ като институция, актьорът от карловския театър „Елена Снежина“ Румен Стоянов, фотографката Мария Сюпюрдекова и учителката Анита Илиева, която ръководи групата „Карловойс“, съобщи за Радио Пловдив председателят на комисията по избора и зам.-кмет Антон Минев.

Кой е носителят на Наградата на Карлово, по традиция се пази в тайна до последния момент. Миналата година призьор стана ръководителят на фолклорния ансамбъл "Розова долина" Мирослав Василев. 

Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки, уверяват от общината.

Наградата на Карлово представлява статуетка „Златната богиня“, плакет и парична награда в размер на 3 минимални заплати за индивидуален носител и 6 минимални заплати за колективен.

Тази година наградата ще бъде връчена в лятното кино в Карлово, като ще бъде предшествана от концерт на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада. След това започва спектакълът на ансамбъл „Българе“.

Утре е кулминацията на тържествата в Карлово за 183-та годишнина от рождението на Левски и празник на града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" за Петър Берон и неговия "Рибен буквар"

[module="Media" entry="Audio" title="Предаването ''Срещите'' на 9 март" url="http://82.119.84.123/storage/Radio Plovdiv/2024/PREDAVANIA_2024/PUBLICISTIKA/Sreshti/SRESTITE_09,03,2024.mp3" download="false" class=""  Да си спомним за учения енциклопедис Петър Берон и неговия "Рибен буквар", който стана на 200 години.                             Гост на..

обновено на 19.07.24 в 18:37

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55