Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Алтер его” - рисуваме карикатурата, в която сме

| обновено на 18.07.20 в 17:12

Трима от най-големите български карикатуристи ще гостуват в „Алтер его“ тази събота – Анатолий Станкулов, Ивайло Цветков и Любомир Михайлов. С тяхна помощ ще щрихираме карикатурната ситуация, в която живеем.

Подготвили сме и цял пълнител с авторски епиграми, които ще озвучат бунтовната обстановка и дори ще хвърлим в ефира една бомбастична басня... А към финала ще форсираме поредния смехо-маратон, който записахме с гласовото съдействие на Албена Пейкова.

Бонус! По някое време алтер егото  на водещия (Краю Петровски) ще каже:

Дотам я докарахме! Нравите местни

избиват в кодоши словесни:

Така се омешаха леви и десни,

че вече са... деви и лесни!

Апропо, според СРС, дошло от Дубай, очаква се второто „Аз“ на водещия да поиска оставката на титуляра си Петър Краевски.  Дали ще има ексцесии? Тръпнем в очакване на ефира...

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – да карикатурнем Статуквото и от двете страни на барикадата!

Автор и водещ: Петър Краевски

Още от категорията

В "Срещите" - теория и практика на конспирацията

Тази събота „Срещите” отварят дума за особеностите на конспирацията и човечеството в конспирологията. Гости ще са Димитър Стоянович - историк, Валентин Вацев - геополитик и проф. Цветан Теофанов, един от най-добрите познавачи на исляма. Бъдете с Радио Пловдив, интересно е !

обновено на 27.02.21 в 08:24

Над 20 филма на СФФ в Пловдив

Предстои юбилейно 25-о издание на „ София филм фест “, който и тази година по традиция освен в столицата има клонове в Пловдив, Варна и Бургас. И в четирите града кинофорумът ще се открие на 11 март, като пловдивчани могат да видят над 20 филма до закриването на 31 март. „ София филм фест в Пловдив“ ще стартира на 11 март с премиера на..

публикувано на 26.02.21 в 16:00

"Мюзикъли от Холивуд" в концерт на Пловдивската опера

Гала концерт "Мюзикълите на Холивуд" ще се състои в Градския дом на културата в два поредни дни - този петък и събота.  В него са включени  фрагменти с н ай-доброто от мюзикълите, превърнали се във филмови класики: "Котките", "Фантомът на операта', "Кабаре", "Чикаго", "Човекът от Ла Манча","Брилянтин", "Вълшебникът от Оз", "Евита", "Цигулар на..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Работилница за мартеници стартира в Стария град

Работилница за мартеници отваря врати в Стария Пловдив. Началото ще бъде поставено днес в къща Стамболян от  Ванина Костадинова - директор на „Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив“, и директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Богомил Грозев. Организаторите канят малки и големи на 26, 27 и 28-ми февруари от 10:00 до 16:00 ч. да заплитат..

публикувано на 26.02.21 в 06:47

Изложбата "Претвореното сътворено" гостува в Смолян

Изложбата "Претвореното сътворено" на Националния исторически музей ще бъде представена в залите на Регионалния исторически музей в Смолян. Експозицията гостува от днес в града по повод на 3 март.  Тя показва умалени макети на традиционни български носии, изработени в края на XX в. от Антония Велева - дългогодишен реставратор в НИМ...

публикувано на 26.02.21 в 06:21