Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

38 нови случая в област Пловдив, по 6 - в Смолян и Пазарджик

Бебе на 2 месеца с коронавирус е в болница в Смолян

3 новозаразени медицински лица в региона

| обновено на 18.07.20 в 20:06
Снимка: Picabay

В област Смолян 2-месечно бебе с коронавирус е настанено в МБАЛ-Смолян с диагноза пневмония, съобщиха от РЗИ. Това е един от общо 6-те нвои случая в областта. 3 от тях са при мъже на възраст 49, 62 и 70 г. от общините Чепеларе, Борино и Смолян. Двете регистрирани с ковид 19 жени - на 57 и на 45 години от общините Златоград и Мадан - са  медициснки лица.

В Златоград заразената е лекарка от извънболничната медицинска помощ, която е имала контакт с позитивен на К-19 извън общината. Това  е първият случай на медик с вируса в тази община, уточняват от Здравната инспекция. Жената от община Мадан е санитар в общинската болница, изследвана с част от  персонала. Тя е без оплаквания. Всички възрастни в смолянско са на домашна изолация и се наблюдават от личните лекари. 

В Пазарджик, по данни на РЗИ, всички 6 новозаразени са поставени също в домашна изолация. От общината четири от положителните резултати са на медицинска сестра, на 60 години и двама мъже на 46 и на 67 години от областния град, както и на жена на 21 години от село Говедаре. Две са положителните проби от град Велинград: жена на 51 и мъж на 57 години. 

Освен трите случая на медицински лица в Пазарджик и смолянско, за денонощието в страната има още 4 новорегистрирани с К-19 медицински служители, като 3 от тях са установени при лекари и един е при друг служител от медицинския персонал.

В област Пловдив новите случаи са 38. Общо в страната за последното денонощие положителни на К-19 са 298 души при 4884 направени Пи си ар теста, показват данните към полунощ в Единния информационен портал. 

От началото на заразата у нас с коронавирус са били открити 8442 души. Излекуваните лица са 4033, като само з апоследното денонощие те са 106. Активните случаи са 4112. В момента 606 са пациентите настанени в лечебни заведения. 33 от тях са в интензивни отделения и клиники.

4-те починали през денонощието с коронавирус  са на мъже на възраст от 65 до 72 години. Двама от тях със сърдечни и 3 други хронични заболявания. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 15.06.24 в 14:43

"Тепе Джамборе" променя движението в центъра на Пловдив довечера

Временна организация на движението по булевардите и улиците в центъра на Пловдив се въвежда днес заради провеждането на спортно-културен маратон „Тепе Джамборе“.  Между 18 и 21 часа участниците ще преминат по бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул...

обновено на 15.06.24 в 14:43

Двама митрополити отслужват литургия на български в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний са на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщават от Българската патриаршия. С благословението на Негово Блаженство антиохийския патриарх Йоан Десети и по решение на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП),..

публикувано на 15.06.24 в 09:28