Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Парламента със совалка из пазарджишко и пловдивско

За Караянчева преминаване към служебно правителство ще е безотговорно

| обновено на 18.07.20 в 20:07

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира, че евентуално преминаване към служебно правителство в този момент ще бъде безотговорно. Според нея важен е диалогът с протестиращите хора.

"Най-важното в следващата седмица е да преодолеем вота, да покажем, че коалицията е стабилна, че имаме програма, която да изпълняваме поне още осем месеца и разбира се трябва да припомним положителните неща, които е направило правителството. За съжаление тази пандемия, която ни атакува, атакува целия свят и сега ще се отрази чисто икономически".

Коментарът Цвета Караянчева направи в пазарджишкото село Виноградец, където откри паметник на полк. Атанас Кръстев, летец, загинал по време на Втората световна война.

По-късно председателят на Парламента посети девическия манастир "Св. Георги" край пловдивското село Белащица, след което коментира пред БТА, че ще запознае правителството и министъра на финансите с необходимостта от ремонт на светата обител. Сред совалката на срещите й в пловдивска област бяха още Перущица, Първомай, където тя разговаря с ГЕРБ-активисти и представители на местната власт:

„Категорично мога да заявя, че ще чуем всички справедливи искания на хората. Това обаче не важни за платените провокатори и за неуспелите политически фигури, които яхват протестите за лична изгода. Чуваме призивите за оставка. Но по данни на социологическите агенции ГЕРБ продължава убедително да е първа политическа сила. Отново ще спечелим и ще съставим кабинет, но ще сме загубили страшно ценно време, тъй като сме в криза и се изискват действия всеки ден“, обяви Караянчева в Първомай.

В Брезово тя участва в церемонията по първа копка на реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в града и селата Борец,  Чоба и Пъдарско със средствата от Държавен фонд „Земеделие“ по програма за развитие на селските райони. 

Вечерта Караянчева ще бъде в Карлово, където ще изнесе слово за живота и делото на Васил Левски.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43