Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оставаме пред НС до постигане на целта си, очакваме още хора

Радикализираме протестите, защото ако ние не пречим ефективно, те няма да направят нищо. Това го правихме 2013 година – 18 месеца разходки, викове пред празни сгради, смисъл няма в цялото това нещо. Докато протестите не пречат на властта, няма да се случат нещата. Именно това е причината да ескалираме протестите, това заяви в интервю за Радио Пловдив адвокат Николай Хаджигенов от така нареченото „Отровно трио“ по повод решението за блогада на Парламента. Там се очаква да пристигнат протестиращи от различни краища на страната.

„Оставаме пред Парламента до постигане на целта си“, каза Николай Хаджигенов.

Неформалните организатори на протестите настояват за оставка на правителството, а също и на главния прокурор Иван Гешев.

Адвокат Хаджигенов заяви още, че е логично протестиращите да излъчат нова политическа формация.

„Хората от много отдавна не се интересуват от съществуващите партии и искат някаква алтернатива. За мен лично е логично да бъде създадена въпросната алтернатива, която всички търсят, но не разпознават в съществуващите правни субекти, заяви Хаджигенов. Той обаче е категоричен, че „Отровното трио“ няма никакви политически амбиции.

Цялото интервю с адвокат Николай Хаджигенов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията
Паметникът на трите поколения край Перущица

Перущица с доброволческа акция за Деня на будителите

Заради увеличения брой заболели от КОВИД-19 и затягането на противоепидемичните мерки в страната община Перущица отмени честването в Дановото училище за Деня на народните будители.  Вместо това го замени с нетрадиционна проява на открито. На 1 ноември доброволци ще почистят Паметника на трите поколения и района около него. Инициативата е..

публикувано на 28.10.20 в 13:00

38 учители и 35 ученици са с Ковид 19 в Пловдив и областта

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. Разговор с Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия.  Внезапни проверки за спазване на противоепидемичните..

обновено на 28.10.20 в 11:42

Бюджет 2021 е напълно кампаниен и ни чака дългова криза

Повече пари за здравеопазване през 2021 година, и още пари за заплати, запазаване на работни места, това декларираха от правителство за бюджета след като президентът Румен Радев заяви, че той е "разоряващ". Отделени са 1 млрд. 650 млн. лева за домакинствата,  577 млн. за бизнеса, 749 млн. лева свързани с държавните структури, за борба с коронавируса...

обновено на 28.10.20 в 10:37

Съгласяваме се с мерките за две седмици в баровете и клубовете

От четвъртък, 29 октомври, в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, сред които са и тези свързани със заведенията.  Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.  Деян Найденов, собственик на 11 нощни заведения в Пловдив каза пред Радио..

публикувано на 28.10.20 в 10:02

Не е задължително да прекараме Ковид-19

„ Не е задължително да преболедуваме коронавируса, за да имаме имунитет. Просто трябва да спазваме мерките за безопасност и така да се предпазим. Можем да си останем рискови,  както към всички онези вируси, които дори не познаваме “ – заяви в интервю за Радио Пловдив д-р Мария Пишмишева, завеждащ инфекционното отделение на МБАЛ Пазарджик...

обновено на 27.10.20 в 17:41