Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново бутат незаконни постройки в "Столипиново"

6
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Поредно събаряне на незаконни постройки започна сутринта в  „Столипиново“.  На улица „Сокол“ бяха съборени няколко бетонни конструкции, ползвани за различни цели – търговия, услуги, дори и за отглеждане на животни. 

При бутането на изградените без необходимото разрешение постройки присъстваха представители на районната администрация и полицията. Ескалация на напрежение в квартала нямаше. 

Техническа авария на багера наложи временното спиране на работата по обед. Очаква се събарянето да продължи и в следобедните часове и през утрешния ден.  

Някои от  жителите заявиха, че не са били предупредени предварително, други поискаха да се разчистят отпадъците от разрушените вече постройки. 

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов бе категоричен, че това не е мащабна акция за събаряне на незаконни постройки, а ежедневна работа. По думите му днес е бутната само една постройка за отглеждане на овце, а премахването на незаконните гаражи продължава на територията на целия район. 

През март в същата част на "Столипиново" бяха премахнати ламаринени конструкции. 

Галерия

Още от категорията

Пловдив получи още 3 510 дози от ваксината на Пфайзер - Бионтех

Пристигнаха новите дози ваксини на Пфайзер и Бионтех за Пловдив. Флаконите са 585, по 6 дози във флакон, общо 3510 дози. Разделени са на две, едната част за реимунизация, а останалите са за нови ваксинации. Втора ваксина ще бъде поставена на  1755 души, съобщи  за Радио Пловдив д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ-Пловдив.  В края на..

обновено на 18.01.21 в 17:01

Бебе с антитела срещу Covid-19 се роди в Пазарджик

28-годишна жена с коронавирус от Пазарджик е родила бебе с антитела срещу Covid-19. Преди това жената е била приета за лечение в многопрофилната болница  с висока температура, кашлица е всеобщо неразположение.  Екип от лекари се е заел с лечението ѝ,  преди да бъде преведена в родилното отделение, сред тях акушер-гинеколози и неонатолог...

обновено на 18.01.21 в 17:01

В Пловдив арестуваха полицай за издаване на фалшиви документи

Служител на сектор "Миграция" в Пловдив е сред участниците в група, снабдявала с лични карти чужденци срещу заплащане от над 10 хиляди евро.   Документите са ползвани от граждани на Турция, Албания и Тунис, за да пътуват в ЕС. Задържани са петима души, като привлечените към наказателна отговорност на възраст между 43 и 60 години. При..

обновено на 18.01.21 в 16:58

Отпускат 470 000 лева за укрепване на свлачището в Дряново

470 хиляди лева ще струва укрепването на двете скални свлачища в село Дряново до Лъки, стана ясно при инспекцията на премиера Бойко Борисов в селото.  Още днес следобед на извънредно заседание на Комисията за бедствия и аварии ще бъдат отпуснати средства за Дряново и други пострадали от наводненията населени места.  Първоначалните..

обновено на 18.01.21 в 16:56

В Пловдив пак повече оздравели, отколкото заразени с ковид

69 са новорегистрираните болни от Ковид – 19 в Пловдивска област през изминалите три денонощия, като сред тях има един лекар. Ноозаразени учители и служители в детски заведения няма. Продължава положителната тенденция оздравелите да са повече от новодиагностицираните с Ковид-19 в Пловдив и областта. За последните три денонощия те отново са..

публикувано на 18.01.21 в 16:24