Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорд на заразени в Пловдив, затвориха за дезинфекция отделение в МБАЛ в Карлово

| обновено на 22.07.20 в 17:30

Рекордните 50 нови случая на коронавирус в Пловдив са установени за последното денонощие . 

 За страната са 325. На брифинг областният управител на Пловдив  и пред. на Областния щаб Дани Каназирева каза, че това не  трябва да всява напрежение и призова към обединяване на усилията за борба с коронавируса.  

Разпространението на заразата в Пловдив  е дифузно, като се още продължава проучването на отделните случаи.   Един от случаите е на семейство от Пловдив, завърнало се от Гърция, които са с положителен резултат. Те са под карантина в дома си.

След Пловдив,  най-много новозаразени има в с карловското село Куртово – 6 души са на домашно лечение, но "това не е огнище, а семеен кръг" подчерта Каназирева. В община Карлово има още  3  случая също от семеен тип, а от утре, завореното отделение на градската болница в Карлово, заради заразена пазциентка и дезинфекция, ще започне да работи.

От  общините в  областта  повече регистрирани има : 6  в Община Съединение – в града и селата Неделино и Царимир, 3 в Община Марица – с. Царацово, с. Скутаре, с. Маноле и 2 в Община Сопот.

Има и нови 4 регистрирани медицински лица – 2-ма лекари и 2 медицински сестри. Те са на домашна изолация и лечение, но не беше съобщена местоработата им, за да не се всява напрежение. 

За това призова и Каназирева, припомняйки, че от 19 заявили готовност болници да работят със случаи на коронавирус,   на този етап работят 9.

Свободните легла в отделенията за COVID-19 в болниците са 115 и 28 за интензивно лечение.

 С новите 50 случая за днес, общата бройка на заразените в област Пловдив с COVID-19 е 673.

Статистика по общини: Пловдив – 416,  Карлово – 35, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 62, Стамболийски – 17, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 16, Асеновград – 31, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 7, Сопот - 4.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С панихида бе почетен покойният митрополит Арсений

Пловдивският митрополит Николай отслужи панихида по повод 18 години от кончината на митрополит Арсений. Беше отслужена и Заупокойна Света литургия в катедралния храм “Успение Богородично” в Пловдив.  "Когато срещам изпитания и трудности всякога си спомням за неговия живот, несравнимо по-труден. Той достойно извърши своето божествено призвание в..

публикувано на 13.10.24 в 16:59

В Труд и Войводиново протестираха за по-добър транспорт

Протест блокира за час пътя Пловдив – Карлово , в отсечката от село Труд до кръговото кръстовище за село Строево. Едночасовата блокада доведе до образуване на дълги колони от автомобили и в двете посоки. Поредният протест заради транспортния проблем е породен от това, че предложените до момента варианти за разрешаването му не устройва хората. Те..

публикувано на 13.10.24 в 15:29

Минимален ръст в цените на някои храни

Минимално повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната се наблюдава и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Цената на кравето сирене се повишава с 0,8 на сто до 11,36 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поевтинява с..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Връчиха наградите за поезия "Добромир Тонев"

На тържествена церемония на Римския стадион бяха наградени победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“.  Участие в него взеха общо 82 млади автори от цялата страна. За втора поредна година журито реши да не се присъжда първа награда. Второто място е за Петрана Петрова от Враца. Третата награда спечели Мария Куманова от..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Загасиха напълно пожара в депото в Цалапица

15 часа след възникването на огъня вече напълно е потушен пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от община Пловдив.  Локализираха пожара в депото на Цалапица Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно още няколко часа. По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира..

обновено на 13.10.24 в 08:37