Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Известният музикант Стоиц Гъдев с концерт на 31 юли

Големият пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев ще изнесе онлайн концерт от изцяло от авторска музика за пиано на 31 юли от 20 часа. Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент З „Гражданска активност“ от Наредбата за финансиране на културни събития. Той може да се гледа на живо тук.
За Стоиц Гъдев можем да говорим много, но може би най-важното е, че с виртуозните си изпълнения на пиано, а също и с мелодиката на своите композиции, той оставя слушателите без дъх.

Същевременно е и изключително ползотворен като композитор. Има издадени 13 албума с авторска музика. Сам аранжира и записва произведенията си. 25 години работи и като студиен музикант.

Според автора и организаторите потребността от този концерт е изключително голяма точно сега, във времето на частична изолация, когато хората имат нужда повече от всякога от пълноценен контакт с изкуството - хубава музика, поезия и положителни емоции.

В клавирния концерт участват още изключителните музиканти Димитър Гюров – китара и Владимир Величков – кавал, със специални аранжименти за пиано и китара, пиано и кавал. В него ще се включи и Стефан Попов от Драматичен театър-Пловдив, който ще представи на фона на музиката сонети на Шекспир.

„Подбрал съм три-четири неща от тези, които най-много се слушат. Другите са нови неща от нотните книги и албумите ми за пиано. Поканил съм изключителни музиканти“, коментира Стоиц Гъдев.

Чуйте в звуковия файл какво каза Стоиц Гъдев ден преди онлайн концерта.


Още от категорията

Рони Ромеро и Intelligent Music Project с концерт на Античния театър

Уникалният вокалист на Rainbow Рони Ромеро и Intelligent Music Project ще взривят тази вечер Античен театър-Пловдив. Концертът е от 21 часа, а в него Ромеро ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Той включва песни от албумите “Sorcery Inside”, а също и “Life Motion”. На..

публикувано на 06.08.20 в 10:35

Възстановени са мозаечни пана на Йоан Левиев

Завърши възстановяването на мозаечните пана на Йоан Левиев в подлеза до Баня Старинна. За състоянието им сигнализира скулпторът Цвятко Сиромашки.    Проблемите по мозайките в подлеза на Баня Старинна бяха причинени от замърсявания с различен произход, механично нанесени вреди и липсващи тесери. От повърхността на камъните бяха отстранени..

обновено на 05.08.20 в 13:13

Великите европейци - Марсел Пруст, трета част

„Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това е да мечтаеш не още по-малко, а повече” – пише Марсел Пруст. Той наистина следва този принцип, но семейството е богато и може да си позволи да се забавлява на тенис-корта, да обикаля салони и гей-бардаци, да води изтънчени и пошли разговори, да среща хора, чиито образи, навици и истории..

публикувано на 05.08.20 в 10:21

"Когато навън е навътре" - арт книга за Ковид-19

Книгата „Когато навън е навътре. Дневниците на една изолация“  събира творби от 72 автори, сред които попадат както световноизвестни имена  като  писателя Георги Господинов и  аниматора Теодор Ушев, така и млади автори от страната, включително и работещи в чужбина, които  изразяват част от мислите и чувствата си по време на дните, прекарани в..

публикувано на 04.08.20 в 11:27

Пловдивска премиера на мюзикъла "Чаплин"

Тази вечер на сцената на Античния театър е пловдивската премиера на мюзикъла „Чаплин“, мюзикъл от Крис Къртис. Това е съвместна продукция на Дължавна опера-Варна и Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Режисьорът Борис Панкин каза, че с нетърпение очаква срещата с пловдивската публика.   „Отзивите от двете варненски премиери са..

обновено на 03.08.20 в 15:09