Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО иска референдум за съдбата на Бетонния мост

| обновено на 30.07.20 в 15:40

ВМРО- Пловдив  ще инициира местен референдум за бъдещето на Бетонния мост, формулиран "Да продължи ли да съществува пътното съоръжение, познато като Бетонния мост" . Това съобщи на брифинг председателят на пловдивската ортанизация  Борислав Инчев. 

Инчев подчерта, че темата се дискутира от години, поставяна е и от ВМРО, и е изключително важна за интересите на  пловдивчани, защото Бетонният мост свързва районите "Южен" и "Централен" в Пловдив.  

Той  каза, че през септември ще стартират подписка, с която  ще започнат процедурата за провеждане на допитването. Подписката ще бъде на две места - на Главната улица в Пловдив и в район "Южен". Инчев поясни, че желанието на ВМРО  за  иницииране през септември е, за да може референдума  да съвпадне с парламентарните избори през март 2021г.

ВМРО  отстояват позиция, че  Бетонният мост има своето място в Пловдив, а  "в  момента единствено е ясно, че е подписан  преди седмица договор между НКЖИ и избран изпълнител, който да направи пробива под гарата. „От документацията единственото ясно е, че мостът ще се премахне“, допълни Инчев.

ВМРО поставя и въпроса, при  изготвянето на  технически проект за нов мост,  кой от трите начина  за финансирането му  ще се предпочете– от НКЖИ, държавна целева субсидия,  или със собствени  общински средства. От организацията имат свои предложения, но изчакват първо  общинското решение. 

На брифинга беше направен и отчет за работата на общинските съветници, като се подчертаха  три най-важни теми : политиките за децата –с нови детски градини и училища, качеството на въздуха и незаконното строителство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46- годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков -25 годишен от София и 40 годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации, но съдът реши да им наложи най- тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да се укрият...

публикувано на 30.04.24 в 16:00

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 30.04.24 в 15:55

Оставиха в ареста турския шофьор, пренасял дрога за милиони левове

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което турски шофьор на камион е задържан под стража заради пренасяне на наркотик.  Шофьорът е задържан на 19 април тази година на граничния пункт Капитан Андреево. При проверка в матраците, които камионът пренася, са откррити пакети с общо близо 402 килограма хероин за..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

Катастрофа с две коли и камион блокира по обяд трафика по АМ "Тракия"

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затрудни движението по обяд днес. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Няма сериозно пострадали. За час и половина в района на катастрофата се образува тапа в платното за..

обновено на 30.04.24 в 14:49